Без чого чоловік не зможе бути насправді щасливим?

Читай також

  • Я б хотіла знайти щастя…
  • Завершується реєстрація на онлайн-школу «Як збудувати щасливі стосунки?»
  • Що казав Ісус Христос про щастя?
        • Без чого чоловік не зможе бути насправді щасливим?

          Сьогодні чоловікам пропонують найрізноманітніші кар’єри, які однак суперечать чоловічій природі, суперечать батьківству. Ідеї індивідуалізму та холостяцького способу життя не ведуть чоловіків до щастя.

          Пропагується такий собі образ “маленького хлопчика”, який грається, отримує все, що йому хочеться, і ні за що не відповідає. Необхідною умовою щастя є турбота, бо саме вона – прояв належної реалізації чоловіка.

          Світ не пропонує якогось конкретного бачення чоловічності. Ми ж послуговуємось баченням, сформульованим св. Папою Іваном Павлом II.Для католиків воно має особливе значення, оскільки міститься в офіційному документі Церкви.

          Про що у ньому йдеться? Чоловік відповідає за всебічний розвиток усіх членів сім’ї. Саме він повинен слідкувати, щоби кожен з його сім’ї був на шляху розвитку та зростання, а не загубився.

          Як виконати таке завдання?

          По-перше, це бути відповідальним за зачате життя. Чоловіки повністю з цієї території втекли, перекинувши відповідальність на жінок і тому страждають. Це тому жінок часто болить голова вже від самої думки про подружнє співжиття. Якби чоловіки взяли на себе відповідальність, жінка не мала би чого боятись.

          І замість того, що чоловік після повернення додому з роботи чує: “ой, знову, ну давай швидко, бо за кілька хвилин серіал”, він, повернувшись втомлений, як віл, почує: “коханий, може сьогодні?”

          Ось це має бути проблемою, а не те, що дружини не хочуть чи уникають співжиття. Причина головного болю – це здебільшого страх, страх все нести на своїх плечах.

          По-друге, участь у вихованні. Є елементи у виховному процесі, які не дасть жодна жінка. На сьогодні існує безліч досліджень, які показують, що коли дитина має добрі стосунки з батьком, то в майбутньому не має багатьох проблем, залежностей. Саме здоровий зв’язок з батьком стає запорукою нормальної подальшої адаптації дитини у дорослому віці.

          По-третє, професійна зайнятість. Чоловіки часто вважають, що принести гроші додому і утримувати сім’ю – це основне їхнє призначення. Звісно, дружина також має право працювати, але важливо при цьому, щоби чоловік не відчував себе непотрібним, якщо, наприклад, має меншу зарплатню, бо часто для чоловіка це єдина функція, яку він насправді добре виконує.

          І четвертий пункт: батько повинен бути прикладом для дітей, які взоруватимуться на нього впродовж свого життя. Чоловік, в якого діти вдивляються як у героя, а дружина – як у свою надійну опору, насправді щасливий, бо виконує своє призначення.

          Дорогі чоловіки, не дайте себе обманути примарними картинами успіху поза сім’єю та батьківством.

          З розмови з Яцеком Пуліковським

          Підготувала Тетяна Трачук

          Читай також

        • Я б хотіла знайти щастя…
        • Завершується реєстрація на онлайн-школу «Як збудувати щасливі стосунки?»
        • Що казав Ісус Христос про щастя?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.