Повчальна історія про те, як отець Піо прогнав диявола зі сповідальні

Читай також

  • Дівчина із Краматорська нестиме прапор на відкритті СДМ
  • Що маємо зробити, щоби вчинити діла Божі?
  • Пастка лукавого: чому ніколи не варто надіятися лише на себе?
        • Повчальна історія про те, як отець Піо прогнав диявола зі сповідальні

          Отець Тарчісіо да Червінара був одним із найближчих співробітників отця Піо в Сан-Джованні Ротондо. Саме йому святий розповів, що зустрів Сатану в людській подобі. Він прийшов на сповідь.

          “Одного ранку, – сазав Падре Піо, – коли я сповідав чоловіків, до мене підійшов високий стрункий пан, вишукано та елегантно одягнений, дуже ввічливий.

          Незнайомець став на коліна і почав визнавати гріхи. Різні: супроти Бога, ближнього, проти моралі.

          Отця Піо вразило те, що всі його зауваги, навіть із посиланням на слово Боже, вчення Церкви, мораль святих, цей загадковий каяник надзвичайно майстерно і з перебільшеною ввічливістю заперечував, виправдовуючи всі види гріхів як ненавмисні, і водночас представляючи всі гріховні вчинки як нормальні, природні, морально нейтральні.

          Це стосувалося не тільки страхітливих гріхів проти Бога Отця, Ісуса, Матері Божої, яких він ніколи не називав безпосередньо, а лише використовуючи перифрази, але й найгірших, найогидніших гріхів.

          Відповіді таємничого каянника здивували отця Піо. “Я почав замислюватися: хто це? Звідки він прийшов? Хто це може бути? Я уважно спостерігав за ним, намагаючись прочитати щось із рис обличчя і вслухався у кожне слово”. Що сталося опісля?

          Отець Піо так пригадував той момент: “Я наказав йому твердим і владним голосом: Скажи: нехай живе Ісусе, хай живе Марія. Як тільки я вимовив ці найсолодші і найпотужніші імена, Сатана негайно зник у спалаху вогню, залишивши після себе нестерпний, огидний сморід”.

          Отець Тарчісіо брав участь у багатьох екзорцизмах, які проводив отець Піо. “Я був свідком різнобічного підходу Падре Піо до таких випадків. Багато разів, коли до нього привозили пацієнтів, яких вважали одержимими, він осягав їх пронизливим поглядом, а потім звертався до хворої людини та тих, хто прийшов з нею: “Лікуй себе”, “Його (її) слід лікувати”. У таких випадках було зрозуміло, що це не одержимість, а психічне захворювання.

          Метод екзорцизму о. Піо був подібний до Ісусового.

          На крики, метання одержимих та спроби фізичного нападу святий твердим голосом говорив: «Мовчи!», «Досить!», «Зупинишся?» Або навіть «Іди геть!». Після цих слів «одержимі негайно ставали спокійними».

          Перш ніж покинути одержимого, сатана кричав до отця Піо: “Отче Піо, ти переслідуєш нас більше, ніж святий Михайло! “Або” Отче Піо, перестань забирати від нас душі, і ми перестанемо турбувати тебе! ”

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Дівчина із Краматорська нестиме прапор на відкритті СДМ
        • Що маємо зробити, щоби вчинити діла Божі?
        • Пастка лукавого: чому ніколи не варто надіятися лише на себе?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)

              Коментарі