Де б не був – свідчи про Христа!

Читай також

  • Останні слова Ісуса в Біблії
  • План читання Біблії на Різдвяний піст 2023
  • Чому символом св. Луки є віл або теля?
        • Де б не був – свідчи про Христа!

          Знаєте, яке це відчуття, коли переповнює радість? Коли все всередині ну просто розривається від щастя? Що у таку мить хочеться робити? Танцювати, співати, стрибати, кричати! Правда ж?

          Люблю спостерігати, як з недільної Служби виходять люди. І знаєте, що часто мене дивує? Люди нерідко виходять із понурим виразом обличчя, іноді навіть мало не роздратованим.

          Ні, звісно, у кожного своя життєва ситуація. Але все ж… Чи не мали би ми виходити з храму окриленими від радості, що Бог з нами? Що буденні складнощі не мають над нами влади? Що життя триватиме вічно і ми житимемо вічно?

          Кожного разу, коли до мого дому стукають свідки єгови, задумуюсь. Ці люди тратять свій час і з усмішкою ходять від дому до дому, говорячи про Царство Боже. Їм вистачає сил, доброго настрою, часу, аби вивчити потрібні уривки з Біблії та й взагалі – щоби розгорнути її зайвий раз.

          Вони ходять, щоби свідчити про свою віру, доносити іншим те, у що вірять. А я? Коли востаннє мені хотілось поділитись з іншими присутністю живого воскреслого Бога у своєму житті? Коли мені вистачило часу, щоби спільно з кимось прочитати уривок із Біблії і обговорити його? Коли на роботі мені взагалі доводилось говорити про свою віру?

          Але ж хіба не Ісус, у смерть і воскресіння якого я вірю, закликав апостолів свідчити про добру новину – спасіння кожного, хто розкається, хто прийме заповіді Любові?

          Церква – не годинне щотижневе перебування разом у храмі, церква починається із кожної душі, де Христос воскресає, де проростає Євангеліє. Радість християнина – це не світська радість-емоція, що минає, це радість благодаті, яка не підвладана нікому і нічому, окрім Бога.

          І поки ми не матимемо Церкви у собі – вона буде слабшати. Слід усвідомлювати, що завдання євангелізувати і свідчити, яке отримали апостоли, це також і наш, кожного християнина, обов’язок. Ділитися радістю і прагнути, щоби той, хто ще не зустрів Христа, – врешті побачив Його поруч.

          Невже у нашому повсякденному колі спілкування мало тих, хто потребує живого свідчення віри? На кожному місці роботи чи відпочинку так багато тих, хто не знає про Бога, такого, якого знаєш Ти і Я? Щодня Бог прагне бути ближчим до конкретних людей з твоєю допомогою.

          Один чоловік розповідав, що йому дуже подобався своєрідний спосіб євангелізації: він брав подорожніх до свого авта і тиснув на газ, запитуючи, чи вони знають, куди потраплять після смерті.

          Ні, це не заклик користатись такими способами євангелізації, але не зайве пригадувати собі, що де б ми не були – варто своїми вчинками, поведінкою, але й словом свідчити про Бога, якого ми пізнали і до якого прямуємо. Може саме нам належить навернути когось і допомогти йому стати щасливим з Богом?

          Автор: Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Останні слова Ісуса в Біблії
        • План читання Біблії на Різдвяний піст 2023
        • Чому символом св. Луки є віл або теля?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)