В очікуванні Бога

Читай також

  • Св. Августин та парадокс новорічної ночі
  • Дівчина із Краматорська нестиме прапор на відкритті СДМ
  • Що маємо зробити, щоби вчинити діла Божі?
        • В очікуванні Бога

          Очікування – серйозна річ для Бога. Час – це те, що Він створив найперше, «на початку» (Бут. 1:1), з того часу Бог діє через очікування.

          Ми чекаємо в черзі; ми чекаємо, коли звариться кава, коли зміниться колір світлофора, очікуємо Різдва; чекаємо, коли настане ранок. Ми очікуємо, щоб вступити у шлюб, очікуємо появи дитинки, наших батьків. Чекаємо коли підійде наша черга до лікаря, чи до стоматолога, очікуємо в черзі на пошті чи в банку, очікуємо директора, щоби отримати роботу. Ми очікуємо ясності, очікуємо вказівок, очікуємо впевненості. Ми очікуємо надії, очікуємо зцілень та чудес.

          Ми в очікуванні Бога. Коли Бог хоче отримати нашу увагу – це завжди означає, що Він планує щось дуже добре.

          Що ж такого доброго в очікуванні?

          Очікування допомагає нам уповільнити хід. Коли ми сповільнюємося, то дізнаємося про дари, особливо ті, котрі ми могли не помітити в своїй суєті та метушні.

          Очікування допомагає нам помічати нові речі. Очікування – це час для того, щоби приділити увагу чомусь важливому. І це єдиний час, коли ми помічаємо Бога.

          Очікування допомагає нам пам’ятати про те, чого ми прагнемо. В той час, коли Бог послав Свого Сина в цей світ, уже 400 років люди не чули жодного слова від Господа. Таке довге очікування. Не тільки вони не чули жодного слова, але і їх батьки, бабусі та дідусі чи навіть прадіди. Ми б, напевно, перестали вірити і припинили б очікувати, якби не могли знайти хоча б одного чоловіка, котрий би мав хоч якусь благу новину від Бога. Впродовж цих 400 років тиші люди прагнули почути Його голос. Іноді Бог так чинить. Він змушує нас очікувати для того, щоби ми могли згадати, чого ми прагнемо найбільше.

          Очікування дає нам час підготуватися. Інколи ми усвідомлюємо, що Бог кличе нас до чогось важливого, але ми такі замучені, такі зайняті. І саме в очікування ми отримуємо час, щоби пройти підготовку, щоби гідно виконати дане нам завдання.

          Очікування дає нам можливість довіритися. Ми можемо багато чого змінити. Можливо, нам не вдасться  прискорити хронологію подій чи перемінити обставини, але ми можемо змінити хід своїх думок та перетворитися на нове творіння. І тоді ми зрозуміємо, що Бог був та перебуває з нами.

          Бог очікує, щоби ми шукали Його різними шляхами. Помічали Його. Піднімали свій погляд уверх, дивилися навколо. І побачили Бога, Його безкінечне милосердя та любов.

          Джерело

          Читай також

        • Св. Августин та парадокс новорічної ночі
        • Дівчина із Краматорська нестиме прапор на відкритті СДМ
        • Що маємо зробити, щоби вчинити діла Божі?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.