11 дивовижних фактів про Біблію

Читай також

  • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
  • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
  • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
        • 11 дивовижних фактів про Біблію

          Багато людей знайомі з Біблією незалежно від того, чи поділяють вони біблійні вірування чи ні. Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, Біблія є найпродаванішою і найрозповсюджуванішою книгою в історії: загальна кількість її примірників, проданих з 1851 року, перевершує 5 мільярдів книг. За оцінками Гіннеса, за останні 3 тисячі років було продано близько 5 трильйонів примірників цієї Книги книг, хоча точне число встановити неможливо. Приблизно 100 мільйонів копій продають щорічно, завдяки чому Біблія продовжує лідирувати в списку світових бестселерів серед нехудожньої літератури.

          Кажуть, що існує не так багато людей, які б не знали про Біблію, але багато хто, можливо, не знає низки дивовижних фактів, пов’язаних з цією Книгою. Ось 11 дивовижних фактів про Біблії, які можуть бути вам цікаві.

          1. Біблія ― це книга, яку найчастіше крадуть у світі.

          Припускаю, факт того, що найбільш поширена книга в світі буде і книгою, яку, згідно з True Bible Facts, найчастіше крадуть, не повинен нікого дивувати. Через поширеність Біблії в готельних номерах і домашніх бібліотеках, її найчастіше крадуть з полиць.

          2. Біблію читають більше жінок, ніж чоловіків.

          Згідно з дослідженням 2017 року, яке провело Американським Біблійним Співтовариством, жінки на 20% більше читають цю священну книгу, ніж чоловіки.

          3. В Біблії є 185 пісень.

          Згідно Оглядової біблійної інфографіки, близько 85% пісень у Біблії є в Книзі Псалмів. В інших книгах Старого і Нового Завітів ви також знайдете пісні хвали Богу або молитви про допомогу.

          4. На написання Старого Завіту пішло в 20 разів більше часу, ніж на написання Нового.

          У той час, як Старий Завіт записувався протягом більш 1 тисячі років, на написання Нового Завіту пішло приблизно 50-75 років.

          5. Біблію написали понад 40 різних авторів.

          Біблія відома як богонатхненна книга, записана слугами Божими. Сорок Божих слуг відповідальні за написання слів, які ми читаємо і над якими ми розмірковуємо сьогодні.

          6. Останнє слово в Біблії ― «Амінь».

          Останнім словом в Біблії, відповідно, є «Амінь», яким завершує молитву: «Благодать Господа нашого Ісуса Христа нехай буде з усіма вами. Амінь» (Об’явлення 22:21).

          7. «Біблія грішника» містить шокуючу помилку.

          У Біблії, надрукованої Робертом Бейкером в 17-м столітті, помилково сьома заповідь була записана як: «чини перелюбу.» Згідно Reader’s Digest, жахливу помилку виявили лише після продажу тисячі копій. Сьогодні залишилося всього дев’ять примірників цього видання, яке відоме під назвою «Біблія грішника».

          8. У половини жінок в Біблії немає імен.

          Згідно з даними, представленими в дослідженні преподобної Ліндсі Хардін Фрімен, близько 1% діалогів у Біблії ― це слова, сказані жінками, повне число яких дорівнює 86. Із цих 86 жінок у близько 50% не вказується ім’я.

          9. Щоб прочитати «Гру престолів», потрібно вдвічі більше часу, ніж для читання Біблії.

          Згідно інфографіки з Personal Creations, для прочитання Біблії необхідно приблизно 43,79 години. Це, за їхніми підрахунками, всього половина часу, необхідного на прочитання книги Джорджа Р.Р. Мартіна «Пісня льоду і вогню» (Гра престолів).

          10. У Біблії згадуються собаки, але немає згадки домашніх котів.

          У всій Біблії згадані 125 тварин. На жаль, для любителів кішок, собака згадана близько 42 разів, однак немає жодної згадки домашньої кішки.

          11. Слово Біблія означає просто «книга» або «сувій».

          Слово Біблія походить від латинського або грецького слова і означає «сувої» або «книги». Відповідно до Британської Енциклопедії, слово біблія походить від назви одного з найдавніших міст, Біблоса, який займався постачанням паперових виробів в стародавньому світі.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
        • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
        • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"