3 поради жінкам, як знайти час для себе

Читай також

  • Все мені можна, та не все мені потрібно… Про рівність у правах та правило рівності
  • Духовна сила жінки пов’язана з усвідомленням, що Бог по-особливому довіряє їй людину 
  • Дари Святого Духа – основи
        • 3 поради жінкам, як знайти час для себе

          Щораз більше жінки вчаться знаходити для себе час. Однак у кабінеті психолога все ж часто зустрічаюсь із жінками-мученицями, які покладають своє життя на служіння близьким. І в один момент їх сили закінчуються.

          Намагаюсь вказати на найрізноманітніші шляхи піклування про себе. Коли звучить запитання: “чи любиш себе?”, то чую відповідь: “звісно”. Коли ж запитую, а як, власне, та любов проявляється, вслухаюся в тишу: жінки не знають, що відповісти.

          Виявляється, що діти доглянуті і у випрасованому одязі, у чоловіка теж випрасована сорочка, обід на столі свіжий і смачний, а часу для себе просто не залишилось. А потім з’являється смуток, злість, дорікання чоловікові і дітям, все здається не таким, яким має бути… А може вистачило б декілька хвилин для себе, щоби уникнути цього всього?

          “Ну так – чую спершу. – але як мені викраяти для себе годинку, якщо навіть чаю попити часу немає?”. Чудово це розумію, тому пропонує цих кілька простих способів, які можеш використати одразу опісля прочитання цієї статті.

          Увага! Перший спосіб – дуже простий, але водночас надто складний у впровадженні. Однак вірю, що тобі вдасться.

          1. Відмовся

          Хто сказав, що кожного дня має бути приготована свіжа їжа? Хто сказав, що завжди твій дім має бути ідеальним, а всі навколо у випрасованому одязі? Відмовлятися – це мистецтво. Глянь: якщо один день в тижні ви з’їсте замовлений чи куплений обід чи вечерю, то світ не завалиться, а ти матимеш 30 хвилин для себе. Дуже часто те, що ми МУСИМО – нав’язуємо собі виключно самі.

          2. Подружися із навушниками

          Чистиш картоплю, прасуєш, прибираєш? Можеш в той же час релаксувати. Хочеш помолитися, послухати аудіокнигу – будь ласка!Хочеш збагатитися духовно – слухай конференції, вебінари – цього вдосталь.

          3. Знайди улюблену річ

          Цей пункт для жінок, які мають проблеми в стосунках і не отримують від чоловіків потрібних емоцій та підтримки. Може здасться це тобі банальним, але поки не спробуєш – не переконаєшся. Купи собі улюблений… плед. Закутайся ввечері в нього із вдячністю за прожитий день. І проговори собі все те, що би хотіла почути від коханого чоловіка. Така вправа дарує спокій і полегшення.

          Як бачиш, не заохочую тебе до довгих прогулянок наодинці, на вечори із книгою, посиденьки з коліжанками (хоча це чудові способи відпочити). Сама я – молода мама, дружина, підприємець.

          Знаю, що на цьому етапі така форма відпочинку майже неможлива. Але однак намагаюсь зробити свій щодень прекрасним за допомогою вище описаних кроків. І раджу тобі!

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Все мені можна, та не все мені потрібно… Про рівність у правах та правило рівності
        • Духовна сила жінки пов’язана з усвідомленням, що Бог по-особливому довіряє їй людину 
        • Дари Святого Духа – основи
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)