Ісусова молитва – не складна і здатна докорінно змінити людину

Читай також

  • Кричати, бо вірити
  • #НазустрічРіздву. День 5. 19 листопада. Вифлеєм – місце народження Спасителя
  • Назустріч Різдву Христовому. День 2. 16 листопада. Божа відповідь на людський гріх: обітниця спасення
        • Ісусова молитва – не складна і здатна докорінно змінити людину

          Ця молитва – для всіх, не тільки для ченців.

          Ісусова молитва звучить: “Господи, Ісусе Христе, Сину Божий помилуй мене грішного”. Це класичне формулювання.

          Свій початок молитва бере зі слів Нового завіту і у ній можна виділити дві важливі частини. Перша – це звернення до Ісуса з визнанням Його Божества. Це свого роду поклоніння та визнання своєї віри. Друга частина – це прохання про милосердя, оскільки тут висловлене покаяння і благання до Бога помилувати людину, грішника, який стоїть перед Ним.

          Словесна формула, яка багато разів повторюється з любов’ю та відданістю, проникає в людське серце, стаючи постійною молитвою. Це веде до очищення розуму і серця, до спокою. Господь Ісус казав, щоби на молитві не бути балакучими, як язичники. Бог знає, що маємо нас на серці. Нам не потрібно багато слів. Не треба гучних промов – все, що нам потрібно, – це просте звертання, яке може містити будь-яке прохання.

          Ісусова молитва не є складною. Має просту форму, тому практична для всіх і не зарезервована лише для ченців. ЇЇ можна практикувати в різних місцях і в різний час, під час різних занять. Для того, щоби її промовляти, не потрібна спеціальна підготовка, спеціальні знання або предмети.

          Ісусова молитва допомагає людині побачити, що Бог – це любов. Якщо Він прагне нашої присутності і перебування з нами, то це ознака Його турботи про нас. Він піклується про нас і ми для нього важливі.

          Мета цієї молитви полягає в тому, щоб зосередити розум людини на Богові в будь-якому місці та часі, і це зосередження має привести людину до поглиблення своїх стосунків із Христом. Він завжди є поруч, незалежно від того досвідчуємо ми Його чи ні. Приходить до нас, щоби обдарувати своєю присутністю.

          Під час практикування молитви слід пам’ятати про три важливі речі: ні про що не розважати, нічого не уявляти, ні про що не думати.

          Просто промовляти – без поспіху, усвідомлюючи, що перебуваємо у присутності Бога. Якщо з’вляються якісь образи – їх слід ігнорувати. Спочатку можна молитися вголос, потім в думках, а вже потім – дійти до молитви внутрішньої – молитви серця.

          В Ісусовій молитві головне – не повторення слів, і також не те, щоби словесна формула замістила хаотичні думки, ні. ЇЇ завдання – скерувати нас до Бога і дозволити нам відчути Його повсякчасну присутність у нашому житті.

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Кричати, бо вірити
        • #НазустрічРіздву. День 5. 19 листопада. Вифлеєм – місце народження Спасителя
        • Назустріч Різдву Христовому. День 2. 16 листопада. Божа відповідь на людський гріх: обітниця спасення
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)