Як подружжю підтримувати вогонь у стосунках?

Читай також

  • «Подружжя – це невпинна подорож двох»
  • 5 біблійних віршів, коли ви сердитеся на свого чоловіка чи дружину
  • «Спланований секс – це добре»
        • Як подружжю підтримувати вогонь у стосунках?

          Кожному подружжю потрібно постійно підтримувати вогонь у своєму каміні. І це складно, якщо ми не докидаємо до нього нічого, окрім домашніх справ або повсякденних обов’язків.

          Цей час настає

          Рано чи пізно подружжя вступає в період певної регулярності і повторюваності. Вранці ми встаємо, йдемо до роботи, якщо у нас є діти – темп швидший і намагаємось бути більш організованими. На все це потрібно багато енергії, часу. Врешті не залишається ані бажання, ані ідей для творчого проведення часу з подругом. Тут може з’явитися пастка під назвою “це неможливо!” Але чи насправді неможливо?

          Сам на сам

          Ми з чоловіком маємо маленьких дітей, і знаємо, як важко вийти з дому без них. Тим більше, що якщо повертаюсь після 8 годин роботи, я їм дуже потрібна і просто не дозволю собі залишати їх на цілий вечір. Є також етапи з дітьми молодшого віку, коли залишати дитину з кимось, крім одного з батьків, мало не диво… Однак ми повинні пам’ятати, що цей етап насправді проходить.

          Зустріч десь у місті чи дозвілля на вихідні – не єдині способи організувати побачення. Звичайно, іноді приємно вирватись з дому лише вдвох, але коли ми в центрі дитячого світу, можна спробувати ходити на побачення по-іншому.

          З чого почати?

          Якщо ти помітив, що у вашому шлюбі чогось не вистачає, що ви зосереджуєтесь лише на дітях, роботі, щоденних обов’язках і не знаєш, з чого почати, є проста відповідь – почни з себе. Від невеликих кроків, які приведуть до великих змін.

          Організуй приємний вечір вдома. Можна написати невелике запрошення на побачення. Зазнач місце (вітальня, кухня, спальня…), залежно від умов, в яких ви живете, але так, щоб ви були самі. Для побачення можна підготувати банку, барвисті листівки та ручки Нехай кожен з вас напише, наприклад, 5 приємних спільних спогадів. Витягаючи випадкові картки, ви почнете згадувати. Таке побачення можна назвати “вечором спогадів”. Чай із чимось смачненьким тут теж не буде зайвим.

          Так небагато потрібно

          Це лише одна з мільйону ідей, якими можна здивувати, не обов’язково летіти до Парижа на вихідні. Не забувайте про маленькі і дуже важливі жести, такі як сніданок, листівка, SMS протягом дня, ініціювання побачення, оцінення зусиль коханої людини. Це такі дрібниці, які так багато значать для того, щоби підтримати палаючий вогонь у подружньому каміні.

          Ми з чоловіком нещодавно здійснили «божевільну» річ – вперше залишили дітей з бабусею на вихідні – з п’ятниці по неділю. Ми самі поїхали на реколекції для подружжя. Це був святий час для нас! Діти вижили, бабуся теж, і ми могли насолоджуватися одне одним, переживаючи прекрасний час, щоби повернутися з новою енергією, ентузіазмом та новими ідеями для побудови нашої повсякденної реальності.

          Кризи у шлюбі не з’являються раптово, і не лише внаслідок серйозних травм, таких як зрада, втрата дитини, хвороба, брехня або, наприклад, звикання одного з подружжя. Великі кризи також є наслідком дрібної недбалості, яку ми допускаємо щодня у своєму подружжі. Тільки це відбувається підступно, тихо і в процесі. Не дозволяйте їм виростати до рангу незворотних і вже від сьогодні подбайте про ваше подружнє вогнище, докиньте туди більше любові, щоб зігріти свої стосунки.

          Підготувала Тетяна Трачук за Aleteia

           

          Читай також

        • «Подружжя – це невпинна подорож двох»
        • 5 біблійних віршів, коли ви сердитеся на свого чоловіка чи дружину
        • «Спланований секс – це добре»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)