4 способи зробити ваш шлюб кращим

Читай також

  • Чи можуть меми, снепи та емодзі бути шостою мовою любові?
  • 5 біблійних віршів, коли ви сердитеся на свого чоловіка чи дружину
  • Заява Всеукраїнської ради Церков і релігійних організаційпро неприпустимість зрівняння одностатевих співмешкань із сімʼєю 
        • 4 способи зробити ваш шлюб кращим

          У ніч зради Ісус узяв рушник і вмивальниці з водою й омив ноги Своїм учням (див. Йоана 13: 1-17). За часів Ісуса миття ніг було повсякденним явищем. Та було прийнято було мати домашнього слугу, який мив би ноги гостям.

          Коли Ісус і Його учні прийшли в світлицю для останньої спільної трапези, жоден із дванадцяти учнів навіть не подумав про те, щоб омити всім ноги. Ісус взяв вмивальниці з водою і омив ноги Своїм учням. Ця історія ― чудова ілюстрація покликання, яке отримав кожен із нас, ― покликання служити один одному.

          Бог шукає слуг у Царстві Божому. У християнському шлюбі це також правильно відносно того, чого шукає Бог ― Бог шукає слугу.

          Якщо ми покликані до шлюбу, ми покликані до служіння. Ми говоримо «Так!» служінню іншій людині в усі дні нашого життя. Ми обоє покликані служити один одному.

          Є кілька областей в сімейному житті, в яких ви повинні навчитися служити своєму чоловікові\дружині. Обговоріть це зі своїм чоловіком чи дружиною, щоб ви змогли оцінити, як ви служите йому (або їй).

          1. Духовне служіння.

          Ваш чоловік\дружина потребує, щоб ви послужили йому (або їй) духовно. Ви можете духовно служити своїй половинці, будучи духовно затвердженими, молячись, вивчаючи Слово Боже і розвиваючи коло хороших християнських друзів.

          Ваш чоловік\дружина потребує того, щоб ви служили йому в клопотанні про нього. Щонайменше раз на день моліться за свого чоловіка\дружину. Дбайте про духовне зростання вашої половинки, запитуйте про духовні уроки, які отримує. Обговорюйте щоденне вивчення Біблії і цікавтеся його\її особистими стосунками з Христом.

          2. Емоційне служіння.

          Усім потрібен емоційний натхненник, який би підбадьорював, коли ви відчуваєте себе пригніченими. Для емоційного служіння іншій людині не потрібно вміння вирішувати проблеми; потрібно лише присутність і підтримка. Служити на емоційному рівні ― допомагати своєму чоловікові\дружині виявити приховані почуття, щоб він або вона могли зрозуміти, що відбувається всередині них.

          Прагніть служити своїй половинці на рівні емоцій. Тримайте себе в добрій емоційній формі, щоб ви знали і розуміли почуття, які ви відчуваєте. Будьте відкриті, щоб ваш чоловік\дружина відчував себе в безпеці, ділячись з вами своїми почуттями.

          Перш за все, оберігайте серце свого чоловіка. Те, чим ваш чоловік\дружина ділиться з вами, має залишатися між вами ― не діліться цим із друзями, батьками або братами і сестрами.

          3. Фізичне служіння.

          Дуже важливою областю життя вашого чоловіка є фізичне тіло. Деякі люди прекрасно піклуються про своє тіло, а інші… менш відповідальні.

          Однією з важливих областей фізичного служіння є фізичне навантаження. Не потрібно говорити: «Дорога, я висаджу тебе біля спортзалу». Ви можете запросити свого чоловіка почати відвідувати тренажерний зал разом із вами. Якщо у вас є маленькі діти, ви можете відвідувати такий зал, де є послуги з догляду за дитиною і ходити в спортзал разом. Ви також можете разом ходити на прогулянки. Важливо, щоб ваш чоловік\дружина) була здорова.

          4. Побутове служіння.

          Побутові питання в шлюбі дуже важливі. Але легко знайти спосіб послужити своєму чоловікові в домашніх справах, бо вдома завжди є те, що ви могли б зробити один для одного.

          Почніть служіння своєму чоловікові так: переконайтеся, що ви робите хоча б частину того, що необхідно робити. Невиконання того, що ви раніше погодилися зробити, призведе до законного обурення в ваших стосунках.

          Служіть своєму чоловікові\дружині, періодично беручи на себе рутинну роботу, яку зазвичай він\вона робить ― і робіть це добре. Так само, як немає ні чоловіка, ні жінки у Христі, немає і виключно жіночих або чоловічих обов’язків у домашніх справах (Галатів 3:28).

          Ви можете служити в будь-якій області побутових завдань. Будьте енергійним служителем. Якщо ви бачите брудний посуд в раковині, помийте його. Просто візьміть і зробіть це. Нехай у вас не буде «ведення рахунку» з цього приводу; намагайтеся бути «переможцем» в цьому змаганні. Будучи християнським служителем, вам не варто думати так: «я зробив це, а ти зроби те». Регулярно перевершуєте свого чоловіка\дружину, роблячи вдома більше, ніж він\вона. Зазвичай на це потрібно не так вже й багато часу.

          Робіть це

          Є ще безліч способів послужити своєму чоловікові, і я закликаю вас завжди бути в пошуку можливостей послужити. Прийміть такий служительский шлюб в своєму житті і живіть в шлюбі згідно з Божою задумом для шлюбу.

          Приємно служити своєму чоловікові\дружині в різних сферах його\її життя. Я вірю, що ви можете виростити свою любов до чоловіка\дружини за допомогою служіння. Серце служителя спонукає вас відчувати себе добре, роблячи корисні речі для людей, яких ви любите. З мого досвіду, це також відмінний спосіб, завдяки якому вони відчують вашу любов.

          Переклад і адаптація Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Чи можуть меми, снепи та емодзі бути шостою мовою любові?
        • 5 біблійних віршів, коли ви сердитеся на свого чоловіка чи дружину
        • Заява Всеукраїнської ради Церков і релігійних організаційпро неприпустимість зрівняння одностатевих співмешкань із сімʼєю 
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"