Тримайтеся за цю надію, коли все здається втраченим

Читай також

  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
  • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • Тримайтеся за цю надію, коли все здається втраченим

          Коли я був дитиною, у мене була божевільне життя. Моя мама вела безрозсудний спосіб життя, а з нею і я.

          Вона дуже красивою жінкою і не відчувала браку уваги чоловіків, любила випивку і вечірки.

          Як результат, чоловіки входила і виходили з нашого будинку, а моє життя протікало в суцільних бійках і криках.

          Та замість того, щоб депресувати, проходячи через все це, я чомусь сподівався, що одного разу все зміниться на краще.

          Навіть не знаю, чому я це відчував. Ніщо не вказувало те, що щось зміниться. Багато в чому все стало значно гірше, коли я став підлітком. Я брав робив неправильних рішень, які скеровували моє життя в ще гірше русло.

          У школі ніхто не говорив: «Грег, тримайся. Ти вийдеш з цього й чогось доб’єшся в світі».

          У реальності, в багатьох школах, куди я ходив, хотіли відрахувати мене, і було за що. Я влаштовував безлади в класі. Я зривав заняття. Єдине через що мене не відраховували зі школи, це моя мама, яка погрожувала порушити судову справу.

          Ось таким було моє життя, та чомусь я думав, що воно стане кращим.

          Тепер я знаю чому: Бог вклав усвідомлення вічності в серця людей ― так написано в Біблії:

          «Усе він створив гарним у свій час, та й вічність він вклав їм у серце, одначе, так, що чоловік не може збагнути діл, що їх творить Бог, від початку до кінця» (Проповідника 3:11).

          Це просто означає, що ми були створені Богом, і навіть до того як ми Його пізнали, і коли гріх поділяв нас із Ним, ми усвідомлювали, що є щось більше в житті.

          І, як виявилося, я був правий щодо того, що життя зміниться на краще. Насправді, воно стало набагато кращим, коли я став християнином. Я почув Євангеліє і увірував в нього. Христос моментально змінив моє життя.

          Незабаром після того, як я став віруючим, я зустрів Кейт, і ми одружилися. У нас народилися двоє синів. Ми будували свою сім’ю.

          Звичайно, було багато викликів і невдач, але ми продовжували роботу. Ми були так вдячні за все, що робив Бог. А потім сталося найжахливіше в моєму житті. Наш старший син Крістофер загинув в автомобільній аварії.

          Коли це сталося, я думав, що моє життя закінчилося. Настільки я був розбитий. Я думав: Що відбувається? Як таке можна пережити?

          Наш будинок відразу наповнився людьми, які говорили різне. Щось трохи допомагало, якісь слова були необдуманими, а деякі навіть поранили. Але, я впевнений, що вони говорили це все нам із кращих намірів.

          У той день Кейт підійшла до мене, взяла моє обличчя в долоні і сказала: «Грег, все буде добре». Кейт була єдиною людиною, хто міг сказати ці слова, і я дійсно слухав, бо вона також втратила свого сина.

          Я ніколи не забуду про смерть свого сина, але я це переживу. І переживу це, тому що Ісус дає мені те, у чому маю потребу щодня. Він зробить це і для вас, незалежно від того, через що ви проходите прямо зараз. Можете бути впевнені в цьому.

          Можливо, ви боретеся з сильною депресією, тому що у вашому житті щось сталося, і ви не знаєте чому. Я просто хочу сказати, що все буде добре. Так чи інакше, ви переживете це.

          Біль, який ви переживаєте, не буде тривати вічно. Насправді, завдяки йому ви станете сильнішими.

          І якщо ви страждали в житті, вами нехтували, з вами погано поводилися, над вами поглумилися, вас кинули, – мені дуже шкода, що це сталося з вами. Але дозвольте мені сказати ось що: Бог може взяти все зло і біль, які ви пережили, і використовувати це, щоб торкнутися інших людей.

          Вірш Римлянам 8:28 нікуди не зник із Біблії, і в ньому сказано:

          «Ми знаємо, що тим, які люблять Бога, – покликаним за його постановою, усе співдіє на добро».

          Люди часто неправильно розуміють це місце Святого Письма. Вони думають, що воно означає, що Бог візьме все погане і зверне його на благо.

          Але це не так.

          Все погане, що трапляється ― це погане. Погане завжди буде поганим. Воно не повинно було трапитися, але сталося. Та, незважаючи на це, Бог може принести благо.

          Що ж таке Божий фінал, якщо можна так сказати? Ми знаходимо відповідь у вірші Римлян 8:29:

              «Бо яких він передбачив, тих наперед призначив, щоб були подібні до образу Сина його, щоб він був первородний між багатьма братами»

          Це наша надія. І, схоже, в наші дні надія в дефіциті.

          Якщо ви думаєте, що ваше життя не має значення, я хочу, щоб ви знали, що ви помиляєтеся, ― ваше життя має значення. Воно має більше значення, ніж ви собі уявляєте.

          Ваше життя ― це подарунок від Бога, і воно варте того, щоб жити. Ви люблені більше, ніж можете собі уявити. Вас любить Бог. Він любить вас вічною любов’ю. Він любить вас так сильно, що віддав Свого Сина на страждання і смерть за ваші гріхи.

          Бог хоче змінити парадигму вашому житті, якщо ви Йому дозволите. Вибір за вами. Зробіть правильний вибір. І ви будете раді цьому.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"