«Моє зцілення було немов воскресіння Лазаря». Чудо отця Піо, яке привело до канонізації

Читай також

  • Св. Отець Піо про те, як слухати свого ангела-охоронця
  • Св. Отець Піо – його життя, його чудеса та його спадок
  • ЧУДО: БОЖА ДІЯ ЧИ ВИПАДОК?
        • «Моє зцілення було немов воскресіння Лазаря». Чудо отця Піо, яке привело до канонізації

          Матео було лише 7 років, коли він захворів на смертельну хворобу. Лікарі не дали йому жодного шансу. А потім у комі хлопчик побачив отця Піо у супроводі трьох ангелів …

          Отець Піо після своєї смерті багато разів втручався у земне життя. Однією з найвідоміших є історія італійського хлопчика Матео Піо Колеллі, зцілення якого, незрозуміле з медичної точки зору, безумовно, увійшло в історію, проклало шлях для канонізації відомого стигмата і є доказом Божого дії в житті людини.

          Вражені дев’ять органів і кома

          20 січня 2000 року Матео діагностували гострий менінгіт, викликаний бактеріями. Близько 10.00 його матері Марії Лучі Іпполіто зателефонували зі школи, учителька повідомила, що Маттео погано почуває себе, у нього сильний озноб і голова нахилена в бік.

          Увечері в хлопчика уже були галюцинації і його терміново поклали до лікарні, заснованої Отцем Піо – “Casa Sollievo della Sofferenza”, що знаходиться в Сан-Джованні Ротондо. Його батько працював там лікарем.

          Наступного дня Маттео впав у кому і опинився в критичному стані. Медики були впевнені, що він програє боротьбу за своє життя. Вони діагностували у нього, окрім іншого, метаболічний ацидоз, інтенсивний ціаноз, набряк легенів, надлишок креатиніну та білірубіну. У нього була температура 40 градусів.

          Хвороба атакувала нирки, дихальну систему, порушили процес згортання крові. У хлопця було дев’ять вражених органів. Однак в останні хвилини свідомості він хотів попити і сказав: “Коли я виросту, то хочу стати багатим, щоби все віддати бідним”.

          Прогнози у нього був дуже поганий. Серце перестало працювати. Після години реанімації, коли лікарі почали знімати маски та рукавички, один із них прошепотів головному лікарю, щоб зробити ще одну спробу.

          “Гаразд, – відповів він. “Але отець Піо повинен докласти рук”. Матео отримав укол адреналіну, і його серце знову почало битися.

          Брат з білою бородою у супроводі ангелів

          Матео згадує той час: “Я не почував себе добре. Я сказав мамі, що не хочу йти до школи, але вона змусила мене, бо мені не подобалося туди ходити. Тієї ночі, коли мама прийшла до мене в кімнату, щоб побажати доброї ночі, я не впізнав її. Вони негайно відвезла мене до лікарні».

          Під час коми хлопчик побачив отця Піо у супроводі трьох ангелів. Один з них мав золоті крила та білу туніку, а інші два мали білі крила та червоні туніки.

          Отець Піо був з мого правого боку і сказав мені не хвилюватися, бо мене незабаром вилікують. Насправді моє зцілення було схоже на воскресіння Лазаря, – каже хлопчик. У цей важкий час його мати пішла молитися до могили св. Отця Піо. Вона благала його про допомогу та життя для коханої дитини.


          Чудо зцілення

          21 січня трапилось щось незвичне, органи хворого починають працювати. Через кілька днів хлопець прокидається з коми і просить улюбленого морозива.

          Відтоді Маттео ставиться до Отця Піо як до свого дідуся, якому він може довірити свої проблеми і попросити про допомогу.

          “Коли я розмовляю з тим, хто не вірить, я кажу йому: я тут. Це неможливо для науки, але існує ще одне пояснення, якого ми не можемо зрозуміти “, – каже хлопець.


          У процесі канонізації Отця Піо, доктор Віола зауважив, що коли є більше 5 хворих органів, різні методи лікування виявляються марними. Він також писав, що міжнародна література не згадує нікого, кому би вдалося пережити таку патологію.

          Маттео був присутній на канонізації Отця Піо. На площці св. Петра в Римі прийняв своє перше Святе Причастя.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Св. Отець Піо про те, як слухати свого ангела-охоронця
        • Св. Отець Піо – його життя, його чудеса та його спадок
        • ЧУДО: БОЖА ДІЯ ЧИ ВИПАДОК?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)