Я розчарувався у житті, церкві, священниках… Що далі?

Читай також

  • Отець Роман Демуш: «Форум молодіжного душпастирства — знак надії і можливість почати говорити з молоддю однією мовою»
  • Досі думаєш, що Церква тебе не чує? Реєструйся і їдь на Всеукраїнський форум молодіжного душпастирства!
  • «Канони Церкви є дорожніми показниками на шляху духовного життя»
        • Я розчарувався у житті, церкві, священниках… Що далі?

          Нерідко можна почути про те, що людина втратила довіру до тих людей, які мали би бути щонайменше друзями і помічниками у духовному рості. Часто люди говорять, що розчаровуються у священниках і тому вирішують не ходити до храму. Але чи це вихід?

          Розчарування заважає адекватно сприймати навколишній світ і людей. Воно здатне завдати серйозної шкоди, якщо не знати про цю приховану загрозу і як з нею впоратися. Отож, 8 порад для тих, хто переживає розчарування.

          Прощення від щирого серця

          Перший шлях до зцілення – це прощення. Незважаючи на те, наскільки сильно вас образили, постарайтеся пробачити: як Христос вам простив, робіть так і ви (Колосян 3:13).

          Вчіться на помилках інших

          У всіх нас є наставники, яких ми беремо для себе за зразок. Але вони люди і теж роблять помилки. Вчіться на їхніх помилках. Якщо хтось із лідерів (священників, богопосвячених осіб) сильно образив вас, то ви можете для себе зробити такий висновок: я не хочу так поводитись з людьми. Ви можете перетворити свій біль у благословення, якщо побачите уроки, які можна отримати завдяки ньому.

          Не погорджуйте

          Гордість швидко проростає на грунті образи. Якщо ви дозволите гіркоті і образі оселитися у вашому серці, то й не помітите, як ваш характер зміниться не на краще. Бажання довести свою правоту просто буде підпорою для вашого его. І Бог буде противитись вам. Не допускайте, щоби помилки інших згубно змінили вас самих.

          Не втрачайте миру серця

          Ніколи не допускайте, щоби образа зруйнувала ваші з кимось стосунки. Поговоріть з кривдником про проблему, дайте йому можливість визнати свою провину або пояснити, в чому причина непорозуміння. Ми схильні не помічати свого неправильного ставлення до кривдника і перебільшувати обшири образи. Не буде користі від того, що ми просто розірвемо відносини, так і не зробивши кроку назустріч.

          Не йдіть з церкви, спільноти

          Диявол зацікавлений в тому, щоб ви були самотні, без духовної підтримки, тому що ви тоді більш уразливі і йому простіше вас обдурити і відвести ще далі. Якщо ви не можете поки ходити до вашої церкви, знайдіть іншу.

          Поговоріть із кимось третім у цій ситуації

          Не залишайтесь сам на сам із проблемою. Розкажіть комусь про вашу ситуації, щоби той інший міг вказати вам на ваші слабкі місця. Попросіть поради у мудрих, зрілих християн, тих, кому ви довіряєте.

          Звільніться від маніпуляції

          Якщо ваш незрілий лідер засуджує вас і інших, користуючись своїм службовим становищем, карає вас несправедливо, і використовує всілякі духовні маніпуляції, моліться і просіть когось молитися про вас, щоб Бог зруйнував силу їхнього владного слова над вашим життям.

          Залиште і забудьте всі образи, живіть новим життям

          Не варто згадувати образи знову і знову. Забудьте їх, не згадуйте ні словом, ні думкою. Пригадайте собі слова Ісуса на хресті: «Отче! прости їм, бо не знають, що роблять »(Луки 23:34). Залиште ваші образи біля хреста. Не дозволяйте розчаруванню отруїти вам життя, але живіть повним радості життям, яке Ісус приготував для вас.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Отець Роман Демуш: «Форум молодіжного душпастирства — знак надії і можливість почати говорити з молоддю однією мовою»
        • Досі думаєш, що Церква тебе не чує? Реєструйся і їдь на Всеукраїнський форум молодіжного душпастирства!
        • «Канони Церкви є дорожніми показниками на шляху духовного життя»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)

              Коментарі

              • Ірина Кисилевич    24.02.2020 о 22:03

                Якщо якісь непорозуміння зі священником, то не йти з Церкви, з парафії, а в мирі й любові писати чи говорити з протоігуменом, єпископом.