5 чудових речей, які Біблія говорить про здоров’я

Читай також

  • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
  • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
  • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
        • 5 чудових речей, які Біблія говорить про здоров’я

          Здоров’я часто сприймається як належне, поки людина його не втрачає. Багато хто витрачає гроші, щоб підтримувати себе у формі, купувати правильну їжу і вести здоровий спосіб життя. Коли ми погано почуваємось, то це впливає на те, що ми робимо, як ми думаємо, а в деяких випадках навіть може змінити життя. Біблія багато говорить про здоров’я, а також про нашу потребу в зціленні.

          Хвороба і смерть – результат падіння, але настане славне воскресіння

          Коли гріх увійшов у світ через Адама, відбулося велике руйнування досконалого здоров’я, яке Адам і Єва мали, коли були створені. Смерть – це результат гріха перших людей, бо відплата за гріх – смерть (Римл. 6:23). З того часу ми переживаємо наслідки гріха і смерті в нашому світі. Наші зовнішні тіла виснажуються (2 Коринтян 4:16), і ми знаємо, що вони врешті загинуть. Однак, як християни, ми знаємо, що смерть – це не кінець історії, і тіло воскресне.

          В 1 Коринтян 15: 42-49 йдеться про контраст між нашими фізичними тілами в цьому світі і нашими духовними тілами, коли ми знову відродимось до нового життя. Наші тіла будуть поховані в землю, коли ми помремо, але відродяться, щоб жити вічно (1 Коринтян 15:42). Вони будуть поховані в немочі і слабкості, але будуть відроджені у славі і силі (1 Коринтян 15:43). Поки ми перебуваємо в наших фізичних тілах, ми приймаємо наслідки падіння Адама, як у розумі, так і в тілі. Ми потребуємо молитви, медичного втручання і підтримки з боку інших, коли страждаємо від проблем зі здоров’ям. Проте можемо сподіватися на воскресіння, коли будемо схожі на небесну людину (1 Коринтян 15:49).

          Старозавітні закони демонструють, як Бог дбає про здоров’я свого народу

          У Старому Завіті знайдемо приписи, виконання яких сприяло зміцненню здоров’я, чистоти, гігієни і здорового харчування людей Божих. Приклади включають в себе відмінність між чистими і нечистими тваринами (Левит 11), лікування прокази (Левит 13-14), очисні споруди (Левіт 14) і закони про виділення з організму (Левіт 15). Ці закони були сформульовані задовго до того, як здійснено важливі медичні відкриття, що формують наше розуміння здоров’я і гігієни сьогодні.

          Господь може надприродно вплинути на наше здоров’я

          Бог створив нас. (Псалом 139: 13). Він знає наші фізичні потреби, нашу емоційну боротьбу, наш психічний стан і глибоку потребу в Ньому. Бог не дивується, коли ми відчуваємо самотність, відчай, гнів і депресію. Це все відчували багато відомих в Біблії постатей, зокрема Ілля, Йона, Давид і Йов. Проте Господь працював у всіх цих ситуаціях заради Своєї слави і діятиме також у нашому житті.

          Можемо молитися за поліпшення здоров’я інших і заохочувати їх приймати допомогу, якщо вони її потребують

          У листі Івана своєму другові Гайю апостол каже «Любий, бажаю, щоб тобі в усьому велося добре і щоб ти був здоровим, так, як і душі твоїй ведеться добре.» (3 Івана 1: 2). У Приповідках 17:22 читаємо: «Веселе серце – ліки добрі; а дух прибитий висушує й кості». Це повинно спонукати нас підбадьорювати і йти разом з іншими, щоб допомогти підняти їх і поліпшити їх фізичне, емоційне, духовне і психічне здоров’я.

          В інших місцях апостол Павло пропонував допомогу при хворобі Тимофію: «Перестань пити воду, вживай і вина трохи з-за шлунку і твоїх частих недуг». Сьогодні ми можемо порадити іншим звернутися за медичною допомогою та отримати необхідну підтримку від тих, хто пройшов професійну підготовку. Здоров’я – це те, за що потрібно дякувати Богові, і ми не повинні сприймати його як належне.

          Тренування наших фізичних тіл корисне, але побожність має ще більшу цінність

          Ми повинні дбати про наші тіла, і це може включати в себе здорове харчування і фітнес. Але існує ще тип тренування, який перевершує фізичну підготовку. «Бо тілесна вправа до дечого лише корисна, а благочестя на все корисне, бо має обітницю життя теперішнього й майбутнього».

          Ми готуємося до вічності з нашим Господом і Спасителем, і поки ми на землі, то очищуємося і перетворюємося, оновлюючи наші серця. Знання істини веде до благочестя (Тита 1: 1).

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
        • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
        • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 5 / 5. Vote count: 3

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)