5 масок гордості

Читай також

  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
  • Владика Венедикт пояснив, чи Бог карає?
  • Чому ми грішимо?
        • 5 масок гордості

          Гордість дуже підступно маскується. Часто вона там, де найменше її помітно.


          Сором’язливість

          Вам доводилось вирішити промовчати тоді, коли хотілось би висловитися? Я бувала в такій ситуації. Швидше за все, це було викликано страхом, але причиною страху часто є занепокоєння тим, як нас сприймуть інші, коли ми говоритимемо. Біблія надихає нас бути сильними і мужніми, і з ласкою Святого Духа ми повинні бути сміливі, як леви.

          Відкладання «на потім»

          Несподіваною формою гордості є відкладання «на потім». Коли ми відкладаємо щось «на потім», то часто це пов’язано з нашими почуттями. Ми дозволяємо цим почуттям керувати нашою мотивацією до дії навіть тоді, коли справа термінова. Ми повинні перевіряти в своєму серці причини,чому зволікаємо, і якщо вони не зосереджені на Христі, то необхідно оновити свій розум в цій ситуації і діяти.

          Вдавання

          Часто ми одягаємо гарну маску для всіх оточуючих, навіть якщо всередині повний безлад. Звісно, про свої проблеми не варто розповідати усім навколо, однак мають бути люди, з якими можна відверто поговорити про душевні буревії.


          Незалежність

          Незалежність може привести до того, що ми, відмовляючись від допомоги, робитимемо все самі. І для багатьох це дуже складно! Істина в тому, що, насправді коли вам потрібна допомога, то просіть про неї і приймайте не соромлячись цього!

          Якщо Ви обпікалися раніше, то очікуєте, що це повториться. Не дозволяйте поганому досвіду формувати дух незалежності, який говорить: «Мені не потрібно нічого ні від кого», або: «Я можу зробити це самотужки» навіть в тих випадках, коли допомога необхідна – як в особистому житті, так і професійному.

          Заклопотаність

          Часто ми дуже зайняті або стурбовані речами, що відбуваються в нашому житті, або поглинуті тим, що відволікає нас через соціальні мережі та технології. У такі моменти легко пропустити те, що Господь хоче сказати, або ж упустити можливості вплинути на життях інших людей. Коли ми менш зайняті, то можемо залишатися більш зосередженими на Христі.

          Підготувала Тетана Трачук


          Читай також

        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Владика Венедикт пояснив, чи Бог карає?
        • Чому ми грішимо?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.