Чи знаєш, як Мати Божа Марія піклується про тебе щодня?

Читай також

  • Художник за допомогою ШІ відтворив обличчя Діви Марії
  • Рука Богородиці у деяких іконах має прихований сенс
  • Похвала Богородиці 17. Літургія за участю неба і землі
        • Чи знаєш, як Мати Божа Марія піклується про тебе щодня?

          Наша Мати Марія – приклад для усіх нас. Вона вчить нас і веде протягом усього життя. Ось як Вона прагне відкривати нашу душу щодня для дії Святого Духа і вести нас шляхом молитви.

          Божа Мати завжди жила з Господом. З перших миттєвостей її існування цей інтенсивний і всепоглинаючий порух був присутній у ній, постійно набираючи сили, що привело її до Божого серця, підтримувало її у зв’язку із ним  у всіх її намірах та бажаннях, усіх думках та почуттях. Вона завжди була в присутності Бога, тому що повністю віддала себе Богові, нічого не залишаючи собі.

          Марія прагне цього поруху любові, який відчула сама, всім серцем і душею для нас. Тому що вона – Мати, Мати Життя, а Життя – її Син. Не позбавляймо її радості вповні дати нам це Життя, у всьому, що ми є, і робимо, не зволікаючи, прямо зараз.

          Марія вчить нас тиші

          Богородиця вчить нас тиші, але не звичайної тиші. Йдеться про внутрішню тишу, без якої неможлива молитва. Про тишу, яку нам так складно осягнути, адже повсякчас ми розбалансовані купою дрібних несуттєвих справ. Тим часом Мати Божа занурена в тишу, бо їй властива простота. Вона близько  Бога і шукає лише Його волі.

          Вона розкриває нам таємницю мовчання. Воно не є плодом боротьби чи зусиль. Роздумуючи над таємницею Марії, розуміємо, що тиша – це швидше плід згоди, порожнечі, яка приносить мир у душі. Все, що нам потрібно зробити – це довірити себе Богові з дитячою відданістю.

          Марія заступається за нас

          У молитві на вервиці ми повторюємо: «Молися за нас грішних». Ці смиренно сказані слова, якщо лунають із глибини нашого серця, пробуджують в нас бажання спасіння. Якщо ми насправді благаємо – а не молимося просто з обов’язку або, що ще гірше, щоби похвастатись цим (наприклад, “я молюся вервицю щодня”) – то цей крик поступово розчулить наше серце і відкриє його на світло Святого Духа. Марія також вчить нас довірятися Божому милосердю. Вона була першою істотою з помилуваним серцем, бо хоча вона ніколи не грішила, вона знала, що таке гріх, бо побачила, як її син помирає на хресті за гріхи. Вона перша істота, яка отримала ласку прощення, бо була захоронена від гріха, а це найбільший вияв прощення.

          Марія – “вогненна опора”

          Бог близько до нас, але в той же час велич Його незмірна, а любов – палаючий вогонь. Що більше прагнемо цієї любові, то більше потребуємо смирення Марії, щоб увійти в простір цієї любові. Божа любов перевершує нас, у певному сенсі ми не здатні прийняти її, якщо не вирішимо стати смиренними як Марія і з нею.

          Де Божа любов виявила свою найбільшу силу? На хресті. Саме там Ісус дарує нам свою Матір, завдяки Якій можемо стати подібними до дітей, здатних проникнути в таємницю любові Трійці.

          Марія веде до Ісуса, а Ісус веде до неї

          Наша мета і ціль – Ісус. Коли звертаємось  до Марії, святих та ангелів у молитві, адресатом є лише Бог. Коли ми навчаємо своїх дітей молитися, важливо їм це пояснити. Однак молячись до Богородиці, ми не ризикуємо: Марія нічого не тримає для себе – Вона постійно звертає нас до свого Сина.

          У той же час, що більше ставимо молитву в центр свого життя, то більше потребуємо підтримки та заступництва Діви Марії.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Художник за допомогою ШІ відтворив обличчя Діви Марії
        • Рука Богородиці у деяких іконах має прихований сенс
        • Похвала Богородиці 17. Літургія за участю неба і землі
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)