Хочете дізнатися волю Бога щодо вашого життя?

Читай також

  • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
  • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
        • Хочете дізнатися волю Бога щодо вашого життя?

          Я християнин вже багато років. І після всіх цих років ходіння з Богом я виявив надійний план пізнання Божої волі в будь-якій ситуації.

          На жаль, у мене немає цього плану. Такого плану не існує. Як і будь-який віруючий, я часто помиляюся щодо волі Бога.

          Були часи, коли я відчував, що Господь говорив моєму серцю, я робив крок, і саме це Він хотів, щоб я зробив. Були й інші часи, коли я просто бродив по життю, робив все, що я зазвичай роблю, і опинявся посеред досконалого Божого плану. Не думаю, що у нас завжди повинен бути напоготові надійний спосіб дізнатися план Бога в будь-якій ситуації. Та я думаю, що є кроки, які ми можемо зробити, щоб підготувати наші серця до ефективнішого пізнання Його волі.

          Бог хоче сказати щось саме вам

          Зрозумійте: Бог не грає з вами в хованки. Він бажає відкритися вам. Ви здивуєтеся, дізнавшись, що Бог бажає вказувати вам шлях більше, ніж ви самі хочете, щоб вам його вказували. Бог піклується про те, щоб відкрити нам Свою волю сьогодні. Тому нам потрібно навчитися розпізнавати Божу волю. Як сказав Бог Своєму слузі Аврааму: «Чи затаїти перед Авраамом те, що роблю?» (Буття 18:17).

          Коли у вас є взаємини з Богом, Він розкриє Свій план вашого життя. Ісус сказав: «Тож слугами вже не називатиму вас: слуга не відає, що його пан робить. Називаю вас друзями, бо все я вам об’явив, що чув від Отця мого» (Йоана 15:15).

          Друзі відкривають таємниці друзям. Якщо ви послідовник Христа, то ви ― друг Бога. І оскільки ви Його друг, Він бажає відкрити вам Свої таємниці. Біблія говорить: «Довірливий Господь до тих, які його бояться, і свій завіт дає їм знати» (Псалом 24:14). Бог хоче розкрити Свої цілі і план щодо вашого життя. Але недостатньо просто чути голос Божий; нам потрібно робити те, що Він говорить нам робити. Ісус сказав: «Вівці мої голосу мого слухаються і я їх знаю: вони за мною слідують» (Йоана 10:27).

          Іноді ми хочемо зробити цей процес занадто містичним. По телебаченню я бачу деяких проповідників, які розповідають про свої розмови з Богом, і повинен визнати, що я не довіряю їм. Я вважаю, що багато хто з них просто вигадують все це.

          Отримайте інструкцію

          Думаю, що часто Бог промовляє до нас через прості речі, які ми не обов’язково розуміємо. Наприклад, уявіть, що я купив якийсь електронний пристрій і хотів з’ясувати, як він працює. Я вирішив сісти і помолитися, щоб голова корпорації, яка виготовила цей пристрій, якимось чином передав мені по електронній пошті, пояснення, як його використовувати. Це було б безглуздо. Все, що мені потрібно зробити, це взяти інструкцію і прочитати її.

          Є люди, які кажуть: «Мені потрібно знати волю Бога. Я прошу, щоб Він відкрив мені її надприродним чином ».

          Все, що їм потрібно зробити, це взяти інструкцію і прочитати її. Бог відкрив нам Свою волю на сторінках Святого Письма.

          Коли хтось запитує: «Чи можете ви зробити мені послугу?» ― що ви зазвичай відповідаєте?

          Якщо ця людина є вашим хорошим другом, ви погодитеся. Та якщо ви не знаєте, що ця людина задумала, то, ймовірно, запитайте: «Про яку послугу йдеться?»

          Так само, коли справа доходить до виконання волі Бога, ми, по суті, говоримо: «Яка Твоя воля? Скажи мені, яка Твоя воля, і тоді я скажу Тобі, чи хочу я це робити».

          Але так не вийде. Біблія говорить:

          «Тож благаю вас, брати, на милість Божу, віддати тіла ваші як жертву живу, святу, приємну Богові: богослужбу від вас розумну. І не вподібнюйтеся до цього світу, але перемінюйтесь обновленням вашого розуму, щоб ви переконувалися, що то є воля Божа, що добре, що вгодне, що досконале.» (Римлян 12: 1-2)

          Якщо ви хочете знати, яка воля Бога, ви повинні спочатку бути готові віддати своє життя Йому. Стан просвітленого розуму ― це капітульоване серце.

          Як виглядають капітульовані серця

          Спочатку віддайте своє життя Богу. Скажіть: «Господи, ось я. Ось мої сильні і слабкі сторони, мій актив і пасив. Все присвячується Тобі». Зверніть увагу, що в Римлян 12: 1 використовується термін «жива жертва». Жертва, як правило, мертва. Якщо ви жива жертва, це означає, що є вірогідність зістрибнути з вівтаря. Ми можемо забрати своє життя назад і робити з ним те, що хочемо. Отже, ми повинні щодня віддавати себе Богові.

          По-друге, не будьте схожі на цей світ. Культура, в якій ми живемо сьогодні, духовно неспроможна і ворожа щодо Бога. Сьогодні ми живемо в світі, який ставиться вороже до нашої віри і наших цінностей, які ми маємо як послідовники Ісуса Христа. Слово «вгодне», яке використовується в Римлян 12: 2, відноситься до прийняття зовнішнього вигляду, який неправильно відображає внутрішній світ. Це означає, що нам не потрібно втискуватися в шаблон цього світу. Замість цього ми повинні наповнити свій розум Божими речами і всім тим, що буде духовно зміцнювати нас. Якщо ми зробимо це, Бог говорить, що Він відкриє Свою волю.

          Однак ця обіцянка з умовою. Якщо ви не бажаєте віддати себе Богу, якщо ви не готові відмовитися від узгодження з цим світом і бути переміненим оновленням свого розуму, тоді не сподівайтеся, що дізнаєтеся план на волю Бога для вашого життя. Та якщо ви готові зробити ці кроки і взяти на себе таке зобов’язання перед Христом, Він обіцяє, що відкриє вам добру, бажану і досконалу волю Бога.

          Я хочу, щоб ви дещо запам’ятали: Божа воля завжди хороша для вас. Псалом 33: 9 говорить нам: «Спробуйте й подивіться, який добрий Господь Блаженний, хто до нього прибігає». Пам’ятайте: Бог― благий.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • Як пізнання себе допоможе сприймати ближніх
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"