7 фільмів про справжні дружбу і вірність

Читай також

  • Вірність приносить нагороду
  • Блаженніший Святослав закликав українську молодь скласти присягу на вірність Христові
  • Історія шлюбу в 7 біблійних віршах
        • 7 фільмів про справжні дружбу і вірність

          Що таке дружба? І що значить бути справжнім другом? Чи достатньо мати спільні інтереси і бачитися раз на тиждень, щоб називатися друзями? Але друзями треба не називатися, ними потрібно бути. Пропонуємо переглянути 7 фільмів про дружбу, вірність і кохання, які пройшли випробування часом і життям.

          Їх власна ліга. A League Of Their Own 1992

          Після Другої світової війни впродовж десяти років існувала професійна ліга тільки для жінок, в якій перебувало понад 600 гравців. Світ забув би про той нетривалий період рівноправності в бейсболі, якби не фільм «Їх власна ліга». Режисер Пенні Маршалл романтизує події півстолітньої давності, з ніжністю розповідаючи про жіночу команду «The Peaches», яка задавала тон всьому жіночому бейсболу. Не варто сприймати «Їх власну лігу» як екранізацію глави з підручника історії – це швидше ідеалізована історія про групу дівчат, які стоять перед вибором між особистим і професійним, в якій найголовніше – взаємна підтримка одна одної – геть зовсім не прикрашена.

          Ліки (The Cure), 1995

          Історія зворушливої дружби двох підлітків, один з яких – одинадцятирічний Декстер – невиліковно хворий, а інший хоче тільки одного – знайти ліки для кращого друга, який показав йому новий світ і якого не хочеться втрачати.

          Велетень (The Mighty), 1998

          Ця історія про дружбу і відданість, силу духу і віру, про розуміння і боротьбу, з якими зустрічаються два хлопчики. Доля зводить їх в школі. Кевін – невисокого зросту, розумний не на свій вік, але має проблеми зі здоров’ям. Макс навпаки високий і міцний, але при цьому відстає в розумовому розвитку від своїх однолітків. Макс і Кевін чудово розуміють один одного, адже обидва потребують підтримки. Удвох вони перетворюються на могутнього велетня, який протистоїть усьому світові.

          Хатіко (Hachi: A Dog’s Tale), 2008 

          Професор університету Паркер Уілсон на станції вокзалу знайшов загублене цуценя. Оскільки за ним ніхто не приходив, професор змушений був залишити його у себе. За той час, поки собака жив у Паркера, між ними зав’язалася справжня дружба.

          Кожен день Хатіко проводжав господаря до вокзалу, а ввечері приходив його зустрічати. Одного разу під час лекції з Вілсоном стався серцевий напад, і він раптово помер. Не дочекавшись свого господаря, Хатіко щодня приходив на вокзал, щоб зустріти його. Родичі Паркера намагалися забрати пса до себе, однак вірний Хатіко все одно продовжував приходити на станцію, щоб там віддано чекати повернення свого господаря. До кінця своїх днів пес приходив вранці на станцію і чекав до самого вечора в надії, що ось з чергового поїзда вийде його улюблений господар. https://www.youtube.com/watch?v=_6ikb5QSHRE&feature=emb_logo

          3 ідіоти (3 Idiots), 2009

          Двоє друзів по коледжу через п’ять років після закінчення вирушають на пошуки третього з їх компанії, пригадуючи спільно проведений час і дізнаючись про втраченого друга невідомі раніше факти.

          https://www.youtube.com/watch?v=7JVV3-MBcR8&feature=emb_logo

          Врятувати життя (To Save a Life), 2009

          Нерозлучні друзі Джейк Тейлор і Роджер Доусон за час шкільних років сильно змінилися. Джейк завоював статус зірки баскетбольної команди і популярність, Роджер ж навпаки став відлюдником.

          Страшна звістка про самогубство змусить Джейка переглянути свої погляди на життя. Не знайшовши відповіді на питання, чи міг він якось запобігти загибелі Роджера, Джейк вирішить допомагати знедоленим і самотнім одноліткам. Благих намірів однокласника нові друзі не поділяють, поставивши Джейка перед непростим вибором: популярність або втрата статусу з ілюзорною можливістю врятувати чиєсь життя.

          1+1 (Intouchables), 2011

          Щирий, душевний і теплий фільм про те, що для справжньої дружби немає кордонів. Коли зустрічаються люди з різних світів – неохочий до праці проблемний хлопець із передмістя і аристократ в інвалідному кріслі , – може статися диво.

          Адже їх відмінності можуть стати важливими сходинками на шляху взаєморозуміння. У цій картині немає відчаю, а є тільки непереборне бажання не опускати рук.

          Підготувала Тетяна Трачук

          Читай також

        • Вірність приносить нагороду
        • Блаженніший Святослав закликав українську молодь скласти присягу на вірність Христові
        • Історія шлюбу в 7 біблійних віршах
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.