Думка людей чи думка Бога: що керує прийняттям наших рішень?

Читай також

  • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
  • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
  • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
        • Думка людей чи думка Бога: що керує прийняттям наших рішень?

          Слово твоє – світильник перед ногами в мене, світло на моїй стежці. Псалом 119, 105

          Немає жодних сумнівів. Сьогодні ми приймаємо набагато більше рішень, ніж коли-небудь раніше. Ми живемо в культурі з множинним вибором.

          Рішення важливі. Іноді навіть невеликі рішення схожі на дверні петлі, які дозволяють величезним дверям повертатися – і хоч вони здаються дуже маленькими, але можуть направити наше життя зовсім в інший бік.

          Одного разу, під час навчання в коледжі, я в останню хвилину вирішив піти на зустріч. Запізнився і сів у задньому ряду. Єдиною людиною в тому ряду була дівчина на ім’я Кей. Після зустрічі я запросив її на побачення. І через вісім днів ми були заручені. Здавалося б незначне рішення, а змінило напрямок всього мого життя.

          Оскільки наші рішення мають велике значення, ми повинні приймати їх мудро. Книга Приповістей говорить: “Мій сину! коли ти мої слова приймеш і мої заповіді заховаєш у себе, вухом твоїм уважаючи на мудрість, схиляючи до правди твоє серце, о так, коли ти розум зватимеш до себе, з закликом звернешся до розсудку, коли шукатимеш його, як срібла, коли розшукуватимеш його, як схований скарб, тоді ти збагнеш острах Господній, тоді знайдеш пізнання Бога. Господь бо дає мудрість, і з його уст виходить знання й розсудливість.” (Приповідки 2, 1-6).

          Та чи прислухаємось і як саме ми до голосу Бога, коли вирішуємо? Загляньмо в Його Слово. Полюбляю називати Святе Письмо найвищим мірилом. Чи збігаються наші рішення і дії з Божою волею? Чи не суперечать вони Божому Слову?

          У нас є вибір: або світ отримає повну владу над нами, або Слово Боже, або те, що говорять інші люди або те, що говорить Бог.

          Якщо наші рішення будуть мотивовані мінливою думкою “інших”, ми завжди перебуватимемо немов серед бурхливих хвиль, тому що світ і його вподобання змінюються щодня. З іншого боку, якщо основою наших рішень буде Слово Боже, то така основа буде міцною, адже Його істина ніколи не змінюється.

          Нещодавно я піднявся на горище нашого будинку. Там перегоріла лампа. Я йшов у темряві і постійно на щось наштовхувася головою. «Мені потрібен ліхтарик», – подумав я. Іноді, коли ми приймаємо рішення, теж можемо відчувати, що наштовхуємось на щось в темряві. На щастя, Бог дав нам ліхтарик: Біблію.

          І коли світло Божого Слова допоможе зробити правильний вибір, покірно приймаймо, навіть якщо нічого не розуміємо. Бо я не розумію, як працює електрика, але це не заважає мені вмикати світло і дивитися телевізор. 

          Нам не треба розуміти, чому Бог робить щось так чи інакше в Біблії, щоб отримати з цього користь. Нам просто потрібно жити за Його заповідями. Він дає нам їх для нашої ж користі, і благословляє нас на праведне життя.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Найбільша заповідь (Мт 22:35-46)
        • Ісус і знатний багач (Лк 18:18-27)
        • 15 місць з Біблії, які допомагають зберігати спокій під час ракетних обстрілів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)