Ключ до справжнього розуміння Хреста

Читай також

  • У Стрию відбувся Молодіжний Форум «Два роки стійкості, змужніння та незламності»
  • У Зарваниці пройшов четвертий модуль навчальної програми МАПа-громади
  • У Коломиї готуються до Міжʼєпархіального Форуму молоді
        • Ключ до справжнього розуміння Хреста

          В одному помешкані мене запитали, чи це нічого, що в них на стіні у вітальні висить хрест, адже люди кажуть, що він може принести нещастя.

          Мені здається, що в поточному “народному” сприйнятті слово хрест отримало не до кінця властиве сприйняття, як зрештою, багато інших слів. Ми ставимо знак рівності між хрестом і стражданням, а оскільки страждання боїмось, то і хреста лякаємось.

          “Бог бо так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в нього, не загинув, а жив життям вічним.” – ось ключ до справжнього розуміння Хреста. Він є знаком Любові! Не сердечко, а саме Хрест!

          Задоволення, насолода, кайф і метелики в животі – нам так хочеться лише це бачити в любові. Ці прикмети цілком можуть бути і є присутні в любові, але Христос з Хреста пригадує, що не може бути любові без відповідальності, виходу назустріч іншій особі, зречення, смирення, готовності служити і навіть готовності терпіти. Усі ці прикмети ми відкидаємо, а тому дедалі більше страждаємо від браку любові. Ми її шукаємо скрізь: в пригодах, славі, достатку, сексі, лайках в соціальних мережах, косметиці, одязі, крутих гаджетах, нових машинах, кар’єрі… В певному моменті починає здаватись. що ось вона вже є, але дуже швидко це враження випаровується наче міраж і ми біжимо до наступної мети, яка неодмінно виявиться таким самим міражем.

          Ми стільки здобули і досягнули. Маємо неймовірну кількість “благ цивілізації”, стали заможнішими, здоровішими…, але не стали щасливішими. Бо справжнє щастя здобувється лише через спроможність любити!

          Любити – це завжди вільний вибір людини. В цьому виборі найскладніше домовитись саме з собою і подолати свої внутрішні опори і переконання. Але кожен християнин може стати біля Хреста Христового і зачерпнути сили від Нього.

          Отець Ростисла ПЕНДЮК, голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ

          Читай також

        • У Стрию відбувся Молодіжний Форум «Два роки стійкості, змужніння та незламності»
        • У Зарваниці пройшов четвертий модуль навчальної програми МАПа-громади
        • У Коломиї готуються до Міжʼєпархіального Форуму молоді
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.