Таємниця душ у чистилищі: як вони допомагають нам, а ми можемо допомогти їм?

Читай також

  • Святий, якого називають «викрадачем Чистилища»
  • Коли варто починати вчити дітей молитися?
  • В тобі є те, чого більше немає ні в чому на цій планеті
        • Таємниця душ у чистилищі: як вони допомагають нам, а ми можемо допомогти їм?


          Вірячи в спілкування святих, у таємничу спільноту між усіма членами Церкви, спільноту, яка переходить за межі смерті, ми можемо скоротити період очищення душ наших близьких у Чистилищі, і вони можуть молитися за нас.


          Церква досить давно включила молитву за померлих до євхаристійної Літургії. Молитви такого типу молилися ще євреї. Очевидно, якщо навіть Бог повністю прощає нам наші гріхи, коли ми визнаємо їх у сповіді з щирим наміром виправитись, вони залишають нам цілий спектр наслідків егоїзму чи зла, від якого нам доведеться очиститися, щоб увійти у Царство любові.

          Як казав св. Ян Марія Віанней, “чистилище – це Божий лазарет”, це місце своєрідного карантину, бо там, звідки ми приходимо, ми заразилися чумою. Ось чому душі в ньому не бунтують проти необхідності очищення: вони самі відчувають, що їм це потрібно. Однак чудово те, що вірячи в спілкування святих, цю таємничу спільноту серед усіх членів Церкви, яка перетинає межі смерті, ми можемо скоротити період очищення душ наших близьких у Чистилищі, і вони можуть молитися за нас.

          Обов’язок молитися за померлих

          Перш за все, душам може допомогти Свята Євхаристійна Жертва, бо Христос – єдиний Спаситель. Але «через Нього, з Ним і в Ньому» ми можемо давати їм молитви та підношення – свої, а також молитви та жертви всіх інших членів Церкви. Звідси дуже стара традиція відпустів. Церква визнає, що насправді вона отримала від Господа силу черпати зі скарбниці всі заслуги святих, розподіляти їх серед усіх, хто смиренно погоджується їх прийняти.

          Коли я молюся відпустові молитви, я роблю три речі. Я усвідомлюю, що мені все одно потрібно звільнитися від усього, що заважає мені повністю звернутися до Бога. Я усвідомлюю, що перебуваю в єдності з усіма членами Церкви: “У ній”, – казав св. Григорій Великий – один несе іншого, і все несе Він ». Нарешті, я визнаю, що Церква отримала від Господа владу черпати з духовної скарбниці і розподіляти усім, хто бажає скористатися, ці багатства.

          Св. Ян Марія Віанней часто нагадував нам про обов’язок молитися за наших померлих близьких: “Якби добрий Бог дозволив їм з’являтися, ми бачили б, як вони падають до наших ніг. “О діти мої, сказали б ці бідні душі, помилуйте нас! ” Вони приходили б просити нас про молитву, про святу Літургію “. Але святий також додав, що “якби ми знали, скільки благодаті ми можемо отримати через душі в Чистилищі, вони не були б такими забутими”.

          Адаптація Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Святий, якого називають «викрадачем Чистилища»
        • Коли варто починати вчити дітей молитися?
        • В тобі є те, чого більше немає ні в чому на цій планеті
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)