Лише так врятуємося від несправедливості

Читай також

  • Про справедливість крізь призму Книги Мудрості
  • Милосердя Ісуса перемагає справедливість
  • Отець Іван Сохан: «Не думаю, що закликаючи любити своїх ворогів, Бог мав на увазі любити і наївно покривати їх зло і беззаконня…»
        • Лише так врятуємося від несправедливості

          «Візвали праведні, і Господь почув їх і з усіх скорбот їхніх врятував їх» (Псалом 34:18).

          В наші дні повсюди звучить ідея про те, що люди в основному хороші і добрі, і тільки оточення звертає серця до зла.

          На жаль, ця теорія не відповідає тому, що ми знаємо про людську природу. Це особливо помітно, якщо поспостерігати за маленькими дітьми. Вони народжуються вже з егоїстичної природою. Такі фрази, як «Нагодуй мене!», «Пошкодуй наді мною!», «Побудь зі мною!» є швидше правилом, ніж винятком.

          Наше помилкове уявлення про те, що всі ми в здебільшого хороші, руйнується тією людською несправедливістю, яку ми можемо бачити в спільнотах людей у всьому світі. Коли ми керуємо своїм життям, то часто починаємо пригнічувати інших людей, займаємося накопиченнями і, як правило, думаємо про себе значно більше, ніж про інших.

          Іноді мені здається, що Бог дивиться на створене Ним людство і каже: «Добре. Ви думаєте, що ви хороші? Ви думаєте, що людська природа безкорислива? Тоді Я роблю крок назад і дозволяю в цьому світі людській природі діяти так, як вона хоче. Ось тоді ви побачите, що може статися з вами без Мене ».

          Те, що правдиво щодо дітей і суспільства в цілому, правдиво і щодо нашого сьогоднішнього життя. Ми постійно відчуваємо на собі несправедливе поводження. Але відкрию вам таємницю, про яку ви, можливо, навіть не здогадувалися ― іноді ви теж відноситеся до інших людей несправедливо. Як і я.

          Бога не дивує наша схильність несправедливо ставитися один до одного. Насправді, це показує нам, чому ми потребуємо в Ісусі.

          Реальність така, що, без Божої присутності в тих чи інших ситуаціях, люди поводяться один із одним нелюдяно. Це є головною причиною всіх несправедливостей у цьому світі ― від жорстоких диктатур до нищівної бідності і расової нетерпимості.

          Одного разу Бог буде судити кожну людину за всі кривди, які зробили щодо інших людей. Бог ― справедливий, отже наше несправедливе ставлення до інших людей повинно мати відповідні наслідки.

          А це означає, що ми потребуємо милості. Всі ми періодично буваємо несправедливі щодо інших. Ми є не тільки жертвами несправедливості, а й злочинцями.

          Несправедливості цього світу вказують нам на те, що ми потребуємо Спасителя. Якби люди в цілому були хорошими, то Богу не треба було б посилати свого Сина для того, щоб Він помер на хресті. Величезна несправедливість нашого світу демонструє, що люди не можуть самі жити моральним життям.

          Тож наступного разу, коли з вами поводитимуться несправедливо, пам’ятайте: кожна людина на цій планеті, включаючи нас із вами, потребує Ісуса.

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Про справедливість крізь призму Книги Мудрості
        • Милосердя Ісуса перемагає справедливість
        • Отець Іван Сохан: «Не думаю, що закликаючи любити своїх ворогів, Бог мав на увазі любити і наївно покривати їх зло і беззаконня…»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"