Як говорити з дітьми про ангелів?

Читай також

  • Ангели – друзі людських душ
  • Ангели показують нам велич нашої людяности
  • Біблія про втручання ангелів
        • Як говорити з дітьми про ангелів?

          Дуже важливо не позбавляти дітей можливості пізнати і спілкуватися зі справжніми друзями, якими є ангели.

          Без сумніву, важко говорити про ангелів. З цієї причини діти не знають про їх існування або ж їм не спадає на думку звертатися до них у молитві. Тим часом існує чимало способів познайомити дітей з тими друзями, яких Бог послав супроводжувати нас на шляху до святості.

          Можна почати, просячи ангелів-охоронців під час сімейної молитви про опіку над нами. Потім варто прочитати дітям фрагменти зі Святого Письма, в яких описані ангели. Ісус говорить про ангелів і контактує з ними: «Отак, кажу вам, буває між ангелами Божими радість над одним грішником, що кається.» (Лк 15, 10); Син Людський «пошле своїх ангелів із сурмою вельми голосною, і ті зберуть вибраних його з чотирьох вітрів, від одного аж до другого кінця неба». (Мт 24, 31).

          Не забуваймо уривок про Різдво, в якому ангел сповіщає пастухам про народження Ісуса: “І раптом із ангелом з’явилося безліч небесних воїнств, що вихваляли Бога словами:” Слава Богові на висоті, і мир на землі людям, що вподобали Його “(Лк 2, 13).

          Наша розмова з дітьми про ангелів повинна бути конкретною, простою та реальною. Не потрібно шукати за будь-яку ціну жодних образів ангелів. Ви повинні пояснити дітям, що ангели –  чисті духи, і тому їх неможливо побачити. Так само ми їх не чуємо. Однак іноді вони набувають людської форми, щоб увійти в наше життя, але це лише візуальне враження. Ангели не мають тіла. Якщо ми найчастіше зображаємо їх з крилами, то це для того, щоби показати їхню роль посланців (латинське слово angelus походить з грецької і означає “посланець”).

          Такі образи ангелів можуть бути хорошим рішенням для розмови з маленькими дітьми. Однак існує ризик, що коли діти виростуть, вони відкинуть не лише образи ангелів, але і правду про них.

          У той момент, коли вони зрозуміють, що ангели не мають тіла, навіть такого, що має крила, вони можуть втратити віру у їхнє існування, якщо ми недостатньо підкреслимо допоміжний вимір, який мають усі візуальні уявлення про цих істот. Найкраще, що ми можемо зробити, це опиратися на Боже Слово і не втрачати довіри.

          Адаптація Тетяни Трачук

           

          Читай також

        • Ангели – друзі людських душ
        • Ангели показують нам велич нашої людяности
        • Біблія про втручання ангелів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)