Зцілення Любов’ю

Читай також

  • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
  •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
  • Бо коли любимо, живемо вже позачасово… Випереджаємо Вічність, актуалізовуючи її
        • Зцілення Любов’ю

          «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!» (Мт. 11:28), – радить усім нам Господь Ісус Христос. Цією порадою скористалася жінка, «що дванадцять років хворою на кровотечу була, що ніхто вздоровити не міг її» (Лк. 8:43). Ніхто не міг вздоровити з людей, але, ясна річ, міг Бог, адже «для Бога можливе все!» (Мр. 10:27). Це те, про що більшість людей зазвичай забуває. А можливо, хтось і не знає.

          Але якимсь незбагненним для оточення чином про це знала вже згадана кровоточива жінка. Ніяк інакше її намір «підійти ззаду і доторкнутися до краю одежі» Христової об’яснити не можна. І як засвідчує Писання, цей намір виявився успішним: «І хвилі тієї спинилася їй кровотеча» (Лк. 8:44). Але що спонукало її саме до такого вчинку?

          Хтось відповість, що невиліковна хвороба. І буде правий, але лише частково, адже в той день, як і в інші, до Спасителя по допомогу зверталася безліч людей, але ніде в Євангеліях не згадується вчинок, подібний до цього. Звичайно, в Євангелії від Матвія з чимось подібним ми зустрічаємося: «А люди тієї місцевости, пізнавши Його, сповістили по всій тій околиці, і до Нього принесли всіх хворих. І благали Його, щоб бодай доторкнутися краю одежі Його. А хто доторкавсь, уздоровлений був» (Мт. 14:35,36).

          Але тільки подібним, адже люди прохали про зцілення і робили це відкрито, а безіменна жінка не прохала і зробила це потаємно, маючи на це цілком ґрунтовні причини – будучи ритуально нечистою через постійну кровотечу, вона не мала права доторкатися до інших людей, щоб не зробити їх, у свою чергу, ритуально нечистими. Але потреба в зціленні заставила жінку переступити Мойсеїв Закон і таким чином отримати чудесне зцілення.

          Отже, ця жінка порушила Божий закон даний Мойсеєві, але в підсумку за це її похвалив… Сам Господь: «Дочко, твоя віра спасла тебе; іди з миром собі!» (Лк. 8:48). Виходить цілком парадоксальна річ… якби не любов. Зважаючи на любов, усе стає зрозумілим, як стверджує Христос: «Субота постала для чоловіка, а не чоловік для суботи» (Мр. 2:27). Втім, і Закон був даний Богом для людей через любов, от тільки люди примудрилися перетворити Його на інструмент примусу. А де примус – там немає місцю любові… і Богові, адже «Бог є любов» (1Ів. 4:8).

          Так що ж спонукало кровоточиву жінку до такого вчинку? – Любов. І завдяки любові вона змогла зустрітися, буквально доторкнутися до Джерела Любові. Це те, на що не спроможні дуже багато людей через брак любові: «Хто не любить, той Бога не пізнав, бо Бог є любов!» (1Ів. 4:8). А ця хвороба куди страшніша за будь-яку іншу земну хворобу. Це те, про що більшість людей зазвичай забуває. А можливо, хтось і не знає.

          Джерело

          Читай також

        • Я знаю, точно знаю про що мене спитають на Страшному Суді
        •  У Львові презентували книгу Глави УГКЦ «Бог не покинув Україну»
        • Бо коли любимо, живемо вже позачасово… Випереджаємо Вічність, актуалізовуючи її
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 4.3 / 5. Vote count: 6

            No votes so far! Be the first to rate this post.