10 різдвяних мультфільмів для дітей та дорослих

Читай також

  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • Як святкувати, коли близька людина на війні
  • Отець Михайло Станчишин: «Нам вельми бракує глибокої зустрічі з Христом у Різдві»
        • 10 різдвяних мультфільмів для дітей та дорослих


          Ми зібрали 10 різдвяних мультфільмів для маленьких і великих, дітей та дорослих, щоб відпочити, посміятися і задуматися про важливе. Приємного перегляду.


          «Різдво Чарлі Брауна» (A Charlie Brown Christmas, 1965)

          Мультфільм Білла Мелендеза, знятий за мотивами знаменитого коміксу «Peanuts». Прем’єра відбулася 8 грудня 1965 року.

          Сценарій мультфільму написали всього за кілька тижнів, а анімований він був за півроку на досить невеликий бюджет. Під час кастингу продюсери обрали нетрадиційний шлях, і запросили на озвучку акторів-дітей. Музичний супровід теж був незвичним для того часу – джазові композиції піаніста Вінса Гаролді. Через відсутність закадрового сміху, а також через своєрідну атмосферу, ритм, музику та анімації, продюсери пророкували мультфільму провал.

          Незважаючи на це, «Різдво Чарлі Брауна» отримало високі рейтинги і похвалу критиків. Він отримав премію Еммі і Пібоді. У США трансляція мультфільму стала щорічною традицією уже з прем’єри. Його джазовий саундтрек теж приніс чималий дохід – в США було продано 4 млн. копій.

          https://www.youtube.com/watch?v=PFtST_kSS8k&feature=emb_logo&ab_channel=MOVClips

          «Різдвяна історія Міккі» (Mickey’s Christmas Carol, 1985)

          Рімейк класичної історії Чарльза Діккенса «Різдвяна пісня», в якому беруть участь всі головні діснеївські персонажі (за винятком Плуто). У головній ролі звичайно ж Міккі Маус, який до того цілих 30 років не з’являвся на екрані.


          «Сніговик» (The Snowman, 1982)

          Англійський короткометражний анімаційний телефільм, знятий за однойменною дитячою книгою Реймонда Бріггса 1978 року. Його традиційно демонструють по телебаченню у Великобританії напередодні Різдва.

          https://www.youtube.com/watch?v=eaFk-NM8gtE&feature=emb_logo&ab_channel=tabelta

          «Цар народився» (The King is Born, 1987)

          Прихід Спасителя, Месії, був передбачений пророками, його оголосили ангели. Анімаційний фільм «Цар народився» об’єднує ключові події довкола народження Ісуса.


          Різдво ягняти (The Christmas Lamb, 2000)

          Це музичний анімаційний фільм, в якому історію народження Ісуса Христа розповідає поранений баранчик Джошуа. Він не може робити все те, що роблять інші баранці, через свої поранені ніжки. Але Джошуа дізнається, що у Бога є щось особливе для нього, коли перед народженням Спасителя стадо кинуло його.

          Сюжет мультфільму створений на основі повісті Макса Лукадо.

          “Полярний експрес” (The Polar Express, 2004)


          Головний герой фільму – маленький хлопчик, який втратив віру в Санта-Клауса. Але в переддень Різдва 1956 роки йомувипаде дивовижна можливість відправитися на північний полюс і зустріти всім відомого доброго дідуся. Пізно ввечері прямо поруч з його будинком зупиняється «Полярний експрес» – потяг прямує на північ. Добродушний кондуктор пропонує хлопчикові стати пасажиром цього потяга, розпочавши чудесну подорож. Спочатку герой фільму відмовляється, але незабаром змінює своє рішення і приєднується до решти пасажирів.


          Найперше Різдво (The Very First Noel, 2006)


          Енді Гріффіт як Мельхіор, один з трьох мудреців, головний оповідач мультфільму «Найперше Різдво». Це жвава коротка розповідь про перше Різдво. Барвиста анімована казка у віршованій формі, у міру подорожі трьох мудреців зі Сходу, які йдуть за зіркою у Вифлеєм.


          «Дівчинка із сірниками» (The Little Matchgirl, 2006)

          Короткометражний анімаційний фільм, випущений студією Уолта Діснея за мотивами казки Г. К. Андерсена «Дівчинка із сірниками». Мультфільм був номінований на премію «Оскар» в 2007 році серед короткометражних мультфільмів.

          «Різдвяна історія» (A Christmas Carol, 2009)

          Це вікторіанська повчальна історія про старого скнару Ебенезера Скруджа, який протягом однієї ночі переживає випробування глибокого очищення. Містер Скрудж – фінансист / грошовий міняйло, який присвятив все своє життя накопиченню багатств. Він зневажає все, окрім грошей, включаючи дружбу, любов і різдвяні свята.


          «Провідна зірка» (The Star 2017)


          Маленький відважний ослик на ім’я Бо працює на млині, мріючи вирватися на свободу і побачити світ. І в один прекрасний день його бажання виконується! Бо бачить в небі надзвичайно яскраву зірку і вирішує йти шляхом, який вона вказує. Його чекають дивовижні пригоди і зустріч з новими друзями, серед яких знайдеться мила овечка, голуб-жартівник і навіть трійця верблюдів. Такій компанії мандрівників належить стати учасниками і свідками найчарівнвшої чудесної події – Різдва.

          Підготувала Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • Як святкувати, коли близька людина на війні
        • Отець Михайло Станчишин: «Нам вельми бракує глибокої зустрічі з Христом у Різдві»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)