Фестиваль «Вітер На-Дії» змінив своє обличчя!

Читай також

  • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
  • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
  • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
        • Фестиваль «Вітер На-Дії» змінив своє обличчя!

          Молодіжний фестиваль «Вітер На-Дії» відбудеться в оновленому форматі та матиме абсолютно нове обличчя. Динамічну айдентику представили 18 травня на зустрічі очільників молодіжних єпархій УГКЦ.

          ― Минулого року, не зважаючи навіть на найбільші карантинні обмеження, наш Фестиваль став подією світового масштабу, об’єднавши молодь із усіх континентів. Нам вдалося організувати сотні майданчиків у всьому світі, десятигодинний ефір і відкрити нові перспективи, які переконали команду організаторів, що «Вітер На-Дії» повинен абсолютно оновитися. Тож вже 12 вересня на молодь чекає багато цікавого, зокрема те, що Фестиваль проходитиме у комбінованому форматі. Лише обмежена кількість людей зможе взяти участь у живому форматі ― зареєструватися необхідно буде заздалегідь. Решта охочих зможуть доєднатися до події онлайн. Також запрошуємо нашу молодь на парафіях у різних місцевостях та країнах організовувати локальні події в себе― ми в цьому допоможемо, ― наголосив заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді отець Роман Демуш.

          Більше про філософію Фестивалю розповів очільник Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ, секретар Душпастирської ради отець Ростислав Пендюк:

          ― Ми багато років вивчаємо соціологічні дослідження, які стосуються молодіжних питань, і побачили невтішну тенденцію: 47% молоді (станом на 2018 рік) планували покинути Україну, через те, що не бачать тут перспективи. Особливо гостро це питання поставало серед тих, хто проживає у невеликих місцевостях. Там досить сумна картина ― інертність, брак ідентифікації, залежності, відсутність стратегічного мислення. Тож, організовуючи Фестиваль «Вітер На-Дії», прагнемо впливати на ці процеси.

          Отець наголосив також на тому, що часто бар’єрами до втілення важливих ідей чи здійснення мрій є стереотипи.

          ― Мабуть, найпоширенішим помилковим переконанням є ― «від мене нічого не залежить…» Та, згадаймо глобальні події у нашій країні 2013-2014 років, коли декілька десятків молодих людей змінили траєкторію руху нашої держави. Також нам важливо долати стереотипи щодо Церкви, в тому числі й те, що Церква ― це нудно. Думаю, хто хоча б раз був на «Вітрі На-Дії» переконався, що це не так. Зрештою, як в тому, що ми завжди все робимо за найвищими стандартами, ― додав отець Ростислав.

          Нещодавно команда переосмислила місію Фестивалю, тож тепер «Вітер На-Дії» змінює молодіжні середовища та творить нове проактивне суспільство людей, що працюють над власним розвитком та готових будувати майбутнє на основі християнської віри, любові і поваги до кожної людини.

          ― Ми переконані, що «Вітер На-Дії» покликаний започаткувати зміни в житті молоді!― додав на останок головний ідейник Фестивалю

          Детально про нову айдентику, її символіку та значення розповів співзасновник та арт-директор Qubstudio Віктор Федюк:

          ― Новим символом Фестивалю ми обрали ластівку. Загалом птахи вміють найкраще опановувати вітер, а ластівка має дуже багато значень, як в українській культурі, так і в світі. «Вітер На-Дії» ― це танок птахів. Також ми використали кольорові лінії з динамічними контурами. Тож логотип дуже живий і презентабельно виглядає в будь-якому застосуванні.

          Детальніше про особливості цьогорічного Фестивалю дивіться на відео.  

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ представила свої найбільші проєкти на Форумі кар’єри в УКУ
        • Послання до молоді з нагоди 5-ї річниці Апостольського напоумлення «Christus vivit»
        • «Прийди і подивися». 40 учасників із усієї України розпочали формаційне навчання
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"