«Любити Бога і ближнього. Якби ці дві цінності завжди були пріоритетними ― цього було би достатньо кожному!»

Читай також

  • У Стрию відбувся Молодіжний Форум «Два роки стійкості, змужніння та незламності»
  • У Зарваниці пройшов четвертий модуль навчальної програми МАПа-громади
  • У Коломиї готуються до Міжʼєпархіального Форуму молоді
        • «Любити Бога і ближнього. Якби ці дві цінності завжди були пріоритетними ― цього було би достатньо кожному!»

          Друга дискусія Форуму відповідальних людей стосувалася теми «Відповідальні мати Цінності». Кожен учасник обговорення має власний багаторічний досвід того чи іншого служіння в різних сферах життя і саме завдяки синергії таких різних знань ця дискусія стала важливою складовою у розкритті тематики заходу.

          ― Цінності для багатьох людей є лише теорією. Та насправді цінності ― це внутрішній стержень людини і те, чим ми керуємося, приймаючи рішення в критичних ситуаціях. Погодьтеся, рішення нескладно приймати, коли все добре. Та нашими справжніми цінностями є наш вибір в екстремальних умовах. Приймаючи рішення автоматично, демонструємо наші цінності. Цінності ― це те, що визначаєш для себе і починаєш жити так, щоб вправлятися в цьому , ― наголосив на початку зустрічі отець Ростислав Пендюк ― заступник голови Душпастирської ради УГКЦ, голова Патріаршої Комісії у справах молоді УГКЦ.

          Серед учасників Форуму відповідальних людей було чимало гостей із різних міст України.

          Тернополянин Олександр Пеньківський ― CEO компанії «Сіті кафе», випускник LVBS за програмою Key Executive MBA, дискутуючи про цінності, зауважив:

          ― Потрібно бути, а не здаватися! У кожної людини є цінності і в кожного вони інші, адже всі маємо власну парадигму світосприйняття і інший досвід. Звичайно, на нас впливає і середовище. Та не можна сказати, що воно формує нас цілковито. Навіть людина, яка виросла в несприятливих обставинах, в деструктивному середовищі, має шанс і можливість змінитися. Для мене визначальною цінністю є справедливість, правда і відповідальність.

          Роман Зілінко ― керівник відділу експозиційно-виставкової та науково-освітньої роботи Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького. Художник, іконописець, історик мистецтва, музейник переконаний, що цінності починаються з дому.

          ― Вважаю, що головну цінність у моєму житті було закладено з дитинства. І надзвичайно щасливий, що мені вдається жити з любов’ю. Завжди стараюся робити те, що люблю. Також для мене важлива чесність перед собою і людьми. Та все ж головним мотиватором для мене є любов.

          Про те, як складно формувати цінності, керуватися ними у своєму житті, та яке величезне значення має власний вибір, знає колишній резидент Спільнота «Емаус ― Оселя» Сашко Горонді ― засновник і дизайнер бренду Horondi. До слова, за версією Kyiv Post 2020, чоловік увійшов у список Top 30 under 30 ― людей, які зробили внесок у розвиток України та досягли видатних результатів до 30 років. Сашко підкреслив, що для нього найбільша цінність ― розуміти людей. Також величезне значення має справедливість і рівність.

          Начальник служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації Володимир Лис, який у цьому напрямі працює вже понад двадцять років, наголосив, що для нього надзвичайною цінністю є довіра. Визначальним у житті є й те, що кожен повинен передовсім відчувати відповідальність за прийняті рішення і бути чесним у тому, що робить.

          ― Ісус Христос дав нам усім підказку ― любити Бога і ближнього. Якби ці дві цінності завжди були пріоритетними ― цього було би достатньо. Я намагаюся над цим працювати. Також особливо ціную середовище, бо зрозумів, що воно мене формує і підштовхує до постійної праці над собою та розвитку. Окрім цього, для мене важливо було би стати більш толерантним і з мудрістю ставитися до своїх і чужих помилок. А загалом, вважаю, що людям треба вчитися слухати. Ми часто приходимо з готовим баченням світу, а треба вчитися від дітей ― діти знайомляться, стараються один одного відчути і зрозуміти… ― зазначив у ході дискусії отець Ростислав Пендюк.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • У Стрию відбувся Молодіжний Форум «Два роки стійкості, змужніння та незламності»
        • У Зарваниці пройшов четвертий модуль навчальної програми МАПа-громади
        • У Коломиї готуються до Міжʼєпархіального Форуму молоді
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"