Воскресіння Ісуса Христа ― надія християнина

Читай також

  • Кричати, бо вірити
  • #НазустрічРіздву. День 5. 19 листопада. Вифлеєм – місце народження Спасителя
  • Назустріч Різдву Христовому. День 2. 16 листопада. Божа відповідь на людський гріх: обітниця спасення
        • Воскресіння Ісуса Христа ― надія християнина

          Цей день учинив Господь, радіймо й веселімся в ньому! (Пс.118:24)

          Це велика таємниця, яка протягом усього часу святкування, особливо сьогодні, повинна наповнювати душу люблячу Господа Бога і переповнювати її найсолодшими надіями, а таємниця та – щастя воскреслого Ісуса.

          Був убогим, а тепер є найбагатшим і Господом усієї землі, коронований славою сидить по правиці Отця. Той, що недавно був мужем болей, тепер отримав нову силу і життя без терпінь, безсмертне. – Врешті, той що в найстрахітливіший спосіб був замордований, тепер власною своєю силою воскрес і отримав щодо тіла надприродні предмети, як тонкість, змінність, ясність і стався першим щодо воскресіння серед тих, які померли і очікують воскресіння. «Христос таки справді воскрес із мертвих, первісток померлих» (1Кор.15:20). «Достойний Агнець заколений прийняти силу і багатство і мудрість і кріпкість і честь і славу і благословення.» (Откр.5:12).

          Воскресіння Господа Ісуса є запевненням і взором нашого воскресіння, якщо разом із Ним, як говорить св. Павло, померли для усіх земних прив’язань. «Коли ми з ним померли, то разом з ним будемо й жити» (2Тим.2:11). – О солодка надія! – каже св. Альфонс. «Надходить час, коли всі, хто у гробах, голос його вчують» (Иоан.5:28); тоді силою Божою отримаємо те саме тіло, яке тепер маємо, лише гарне, ясне як сонце. І ми воскреснемо!

          Та надія майбутнього воскресіння потішала св. Йова в часі його випробувань. Знаю, говорив і ми разом з ним у хрестах і труднощах цього життя говорімо подібно: «Я знаю – Захисник мій живе, | і останнім він устане над порохом. Позбавлений навіть шкіри, я встану; | і в моїм тілі побачу Бога. Я сам його узрю, очі мої побачать» (Иов.19:25-27).

          Мій Ісусе найлюбіший, дякую Тобі, що через свою смерть відкрив для мене можливість для так великого добра і сьогодні через своє воскресіння оживляєш у мені надію. Сподіваюся, що в останній день воскресну не тільки для власного добра, але радше, щоб на завжди з Тобою поєднатись і величати Тебе і любити на завжди. Правда, що перед тим ображав Тебе своїми гріхами, але тепер жалію за то з усього серця і прошу Тебе задля Твого воскресіння, охорони мене, щоб знову не впав.

          «А Ти, Отче Предвічний, що нам у сьогоднішньому дні через Єдинородного Сина свого брами вічності відкрив, зглянься ласкаво вислухати прохання мої, що ласкою своєю святою сам мені попередньо надаєш.» – Вчини це через любов до Ісуса і Пресвятої Діви Марії.

          Розважання на всі дні цілого року з творів Св. Альфонса Марії Лігуорі. Том I. Зібрав О. Якуб Крістіні С. SS. R. Переклав з італійської О. Владислав Солдарський С. SS. R., Торунь 1935, с. 518-521.

          Переклав з польської отець Назарій ЛАНЬКО

          Читай також

        • Кричати, бо вірити
        • #НазустрічРіздву. День 5. 19 листопада. Вифлеєм – місце народження Спасителя
        • Назустріч Різдву Христовому. День 2. 16 листопада. Божа відповідь на людський гріх: обітниця спасення
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.