#СпоЖити: Віра зрушить гори (е). Р-ЕКО-ЛЕКЦІЇ 2.0 з отцем Андрієм Максимовичем

Читай також

  • СпоЖити: Екосистема твоєї бульбашки
  • «Екосистема твоєї бульбашки»: чи потрібні «фільтри» у час війни?
  • СпоЖити: «Екосистема твоєї бульбашки»
        • #СпоЖити: Віра зрушить гори (е). Р-ЕКО-ЛЕКЦІЇ 2.0 з отцем Андрієм Максимовичем

          Віра зрушить гори (е) – саме з таким гаслом 18-19 травня відбулись Р-ЕКО-ЛЕКЦІЙ 2.0 з отцем Андрієм Максимовичем в рамках екопросвітницького проєкту «СпоЖити» від Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ. Учасники мали два походи в гори туристичними маршрутами «Бойко Мандрів».

          Розпочалась мандрівка поселенням в Мшанецькі еко колиби та екскурсією на території від пані Наталії Гром. Після чого учасники вирушили в похід. На вершині гір о. Андрій мав першу лекцію на тему: «Для чого перші люди ходили в гори?». За теплим чаєм і домашнім печивом, яким частували молодь господарі на хуторі, учасники єднались з Творінням Всевишнього та вивчали уривки зі Святого Письма, коли Ісус перебував в горах. Далі учасники відвідали старовинний храм – церкву Святого Архистратига Михаїла, в куполі якого знаходиться криївка – схрон, в якій переховувались воїни УПА і група мала змогу піднятись у криївку.

          По поверненню в колиби молодь грілась біля вогнища і слухала еколекції про те, як ходити в гори, щоб не позоритись: детальніше про похід та необхідне спорядження. Зокрема, о. Андрій наочно демонстрував усе спорядження для походу.

          Наступний день розпочався зі спільної Літургії в каплиці на території Мшанецьких колиб. У проповіді о. Андрій говорив про те, як Апостоли з Ісусом ходили в гори. Тоді група вирушила наступним туристичним маршрутом, що простягався крізь український етнічний музей, гірське озеро та лавандове поле. Там молодь слухала про гори в Новому Заповіті, зокрема, читали уривки та багато роздумували у форматі Lectio Divina.

          Завершили відпочинок екопросвітницькою лекцією на тему: «Яке сміття можна залишати у горах?». Отець розповів про свій досвід, і те, як він з братом ініціює збір сміття в горах та чому так важливо його забирати і не залишати нічого, навіть органіку. Розказував наукові факти, що і як довго розкладається в природі. Молодь була враження почутою інформацією.

          Ці дні були насичені активностями, спогляданням неймовірних краєвидів, екопросвітницькими лекціями та чудовим відпочинком. Учасники отримали неймовірну гору вражень та емоцій. Дякуємо молоді за присутність, Мшанецьким колибам за теплий прийом, Файним Мандрам за цікаві туристичні маршрути, а о. Андрію за пізнавальні еколекції.

          Читай також

        • СпоЖити: Екосистема твоєї бульбашки
        • «Екосистема твоєї бульбашки»: чи потрібні «фільтри» у час війни?
        • СпоЖити: «Екосистема твоєї бульбашки»
          • Оціни

            [ratemypost]