В Помпеях розпочалися дні молоді

Читай також

  • «Є ризик, що люди помруть не від куль, а від голоду» — заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ Роман Демуш до молоді Харківського екзархату
  • Втретє програма «Молодіжний працівник» для тих, хто душпастирює з молоддю в УГКЦ
  • УГКЦ в Італії видала посібник для літніх християнських таборів
        • В Помпеях розпочалися дні молоді

          1 червня у Помпеях розпочалися дні молоді, які організовує відділ молоді Апостольського екзархату для українців католиків візантійського обряду в Італії під гаслом Блаженнішого Святослава «Україна стоїть. Україна бореться. Україна молиться». Сотні людей приїхали з різних куточків країни, щоб бути разом і говорити про допомогу, єдність і підтримку.

          Після реєстрації учасників та руханки молодь зібралась в театрі Костанцо-Маттіелло для офіційного привітання. Зокрема, приїхали учасники з Верони, Мілану, Неаполю, Риму, Венеції, Маріно, Латіни та інших міст, представляючи різні спільноти: Емануїл, Еверест, Радійте, Альфа Маріне тощо.

          Ведучі представили делегатів: владику Апостольського екзархату для українців католиків візантійського обряду в Італії.

          Діонісія Ляховича, єпископа-помічника Коломийської єпархії Патра Голінея, заступника голови Патріаршої комісії у справах молоді отця Романа Демуша, декана Неополітанського деканату і душпастиря громади міста Помпеї отця Ігора Стуса, голову молодіжної комісії Апостольського екзархату для українців католиків візантійського обряду в Італії отця Святослава Титуляка та інших прибулих священників. Також подякували гостям з України, які допомагали в організації заходу та молодіжній спільноті м. Помпей «Бути людиною».

          Владика Діонісій мав вступне слово, де говорив до молоді про те, як важливо наповнювати радістю наше життя, один одного і вміти ділитись, навчитись жити разом з іншими в любові та молитві.

          Далі програма була творчою. Свої вірші читав брат Богдан Фесик, а брат Іван Височанський співав пісні, зокрема про Блаженішого Любомира Гузара, річниця смерті якого була напередодні. Також ведучі провели цікаву вікторину, переможці котрої отримали маленькі подарунки.

          Після цього відбувалась велика катехиза від Владики Петра Голінея – єпископа-помічника Коломийської єпархії. «Ніхто не відчув те, що відчув український народ, який в молитві пробує здобути перемогу. Але без боротьби не буде перемоги. Ми за справедливий мир, ми не хочемо війни. Але ми мусимо боротись, щоб жити. Зберігати свою землю, щоб працювати на нашій землі», сказав владика до молоді.

          По закінченню катехизи учасники могли поспівати українських пісень та потанцювати. Закінчився вечір молитвою, яка супроводжувалась читанням Святого Письма, тишею, роздумами і співами. На завершення кожен учасник отримав Святе Письмо, щоб і надалі мати змогу читати Слово Боже в повсякденному житті.

          Підготувала Юлія Сиротюк

           

          Читай також

        • «Є ризик, що люди помруть не від куль, а від голоду» — заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ Роман Демуш до молоді Харківського екзархату
        • Втретє програма «Молодіжний працівник» для тих, хто душпастирює з молоддю в УГКЦ
        • УГКЦ в Італії видала посібник для літніх християнських таборів
          • Оціни

            [ratemypost]

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"