Літні реколекції для української молоді в Польщі

Читай також

  • “ Я повірила! Я дивилась на ікону і почула … як Бог торкнув мого життя!” – в Зарваниці завершився табір який зробила «молодь для молоді»
  • «Молодь для молоді»
  • Голос української молоді про війну пролунав у Тезе!
        • Літні реколекції для української молоді в Польщі

          Саме під таким лозунгом з книги Ісаї відбувалися реколекції для молоді в Гданську від 19 до 23 серпня 2024 р. Ідея реколекцій над морем появилися майже рік тому у варшавській спільноті «Дім», а саме під час другого з’їзду молодіжних спільнот у Кракові.

          Вже тоді запустили двигун приготування і організування цих реколекцій. Не було це простим завданням знайти приміщення, в якому було би комфортно молитися, розважати над словом Божим, а також  задовольняти звичайні людські потреби: відпочинок, сон, смачна їжа і просто провести спільний час за чашкою кави чи чаю.

          Про це все подбала спільнота «Дім».

          Тривання в молитві до Бога про успішні  реколекції принесли добрі плоди. Отцем реколектантом був багатьом знаний отець Віталій Храбатин – референт зовнішніх відносин Пасторально Міграційного Відділу Патріаршої курії УГКЦ. Також з нами перебував о. Роман Коцуровський, який допомагав зі сповіддю, духовними розмовами, провадив роздуми над словом Божим, докладався до всіх справ, які потрібно було робити під час реколекцій.

          Отець Віталій своїми науками захоплював кожне серце, приводячи його все ближче до Бога. Слова, які отець скеровував до молоді, були базовані на біблійних  текстах і підсилені прикладами з буденного життя. Цим вказувалося, що тематичний заклик від Ісаї був актуальним тут і тепер.

          Окрім духовного збагачення, кожен збагатився історією про місто Гданськ – це все дякуючи  професійному екскурсоводу. Щоб ніхто не почувався голодними, про смачну їжу дбали Василь з дружиною Лесею. Їм за це велика подяка від кожного учасника.

          Вечірня програма була насичена .

          Було і «духовно-романтино» молитися молитву прослави в храмі отців капуцинів перед Найсвятішими Тайнами, яку провадив о. Роман з учасниками реколекцій Іринкою, Галиною Пазюк та Василем.

          Був і веселий вечір, який приготували невтомне подружжя з Варшави. Під час цього вечора учасники були поділені на 2 команди і  боролись за перемогу у 8 конкурсах.

          Кожен учасник отримав подарунок не зважаючи на результати гри.

          Побували також в греко-католицькому храмі, де спільно молилися Божественну Літургію. Не забули також про сестер Служебниць НДМ – відвідали їх в новому домі, де від року послуговують в Гданську при парафії.

          Очевидним було те, що не опустили нагоди, щоб погрітися на березі моря і помочити ноги в морській воді. В цьому теж Господь подбав про нас, бо дарував нам добру погоду. Там же ж і проводили групки ділення і задавали різні питання для отця-реколектанта, якими була зацікавлена молодь.

          Слава Богу за цей прекрасний час проведений для ширшого пізнання Бога, а також ближчого знайомства між самими учасниками, які мешкають в різних куточках Польщі.

          Вставаймо і будьмо тим світлом Христовим!

          Запрошуємо приєднуватися до молодих і креативних у своїй вірі людей, які хочуть бути світилами Христовими.

          Більше інформації, фотографій та відео можна знайти за посиланнями на фейсбук:

          Спільнота молоді «ДІМ» – Варшава

          Спільнота «На даху» – Краків

          Автори: Роман Далибожик, о.Роман Коцуровський

          Читай також

        • “ Я повірила! Я дивилась на ікону і почула … як Бог торкнув мого життя!” – в Зарваниці завершився табір який зробила «молодь для молоді»
        • «Молодь для молоді»
        • Голос української молоді про війну пролунав у Тезе!
          • Оціни

            [ratemypost]