Відбувся завершальний вікенд проєкту «pro ЛіС (лідерство і служіння)»

Читай також

  • Другий формаційний вікенд «pro ЛіС (лідерство і служіння)»: «Молодість: час діяти чи «стан душі»?»
  • Владика Максим Рябуха про біль і рани війни: «Любов сильніша за все» 
  • Єпископ-помічник Максим Рябуха: «Я маю глибоке відчуття довіри і розуміння, що Бог кличе мене, щоб я послужив там, де можу»
        • Відбувся завершальний вікенд проєкту «pro ЛіС (лідерство і служіння)»

          Третій, і останній у першому блоці проєкту, формаційний вікенд «pro ЛіС (лідерство і служіння)» відбувся 11-13 жовтня у Мшанецьких колибах. Ініціативу організовують Патріарша комісія УГКЦ у справах молоді спільно з Українською освітньою платформою у партнерстві з Мшанецькими колибами.

          На тему «Як не втратити віру на війні» говорили вже першого вечора з владикою Максимом (Рябухою) – єпископом-помічником Донецького екзархату УГКЦ, салезіянином, настоятелем монастирської спільноти Марії Помічниці Християн у Києві, викладачем в Київській Трьохсвятительській духовній семінарії.

          «Віра у часі війни – це величезний скарб. Ми покликані ще так багато пережити. Але Бог мріє! І для того, щоб Божі мрії ставали реальністю, хтось мусить вірити. Бог чекає від нас взаємодії. Майте відвагу не скидати на Бога свої рішення і дії», – наголосив владика.

          Фіналізували вечір ближчим знайомством в інтерактивному форматі, теплими розмовами біля вогнища, іграми та співами.

          В суботу розпочали день зі спільної молитви на природі. Тоді о. Олег Здреник – священник УГКЦ, координатор проєкту MAПа_edu (молодіжний апостолят парафії), тренер зі соціального підприємництва, засновник соціальної пекарні “ДоброДій” та соціальної швейної майстерні “ДоброДій 2.0” у своїй лекції «Мотивація на основі законів Всесвіту».

          Він ділився:

          «Всесвіт посилає нам можливості. Питання тільки в тому, чи ми їх використовуємо. Коли людина починає себе жаліти, вона дуже швидко стає залежною від відчуття жертви і стає соціальним інвалідом. Людський організм – це найдосконаліший компʼютер. Людині все можливо. І найбільший мотиватор – це ідея».

          Тренінг з ораторського мистецтва «Будь помітним: комунікація для щоденних розмов» став наступною частиною програми. Лариса Чорненька – тренерка з публічних виступів та ефективної комунікації, засновниця Академії ораторства, провела більше 200 годин майстер класів і тренінгів для підприємців у сфері ораторської майстерності акцентувала:

          «Ораторська майстерність — це не про теорію. Це про сміливість висловлювати думки, про віру в себе та силу слів. І як тільки ти почнеш практикувати — світ почне чути тебе. Тому отриманні знання раджу одразу перетворювати на практику».

          Фінальною доповіддю стала тема: «Чи живе Бог в інтернеті?» від Катерини Баско – християнської журналістки та інфлюенсерки, що євангелізує в соціальних мережах, авторки мотиваційних курсів, засновниці YouTube каналу NEBO ON дружина та мами 5 дітей.

          Вона ділилась як боротись із хейтом, коли євангелізуєш в інтернеті та розповідала про кризи:

          «Кожна духовна криза приводить до нових стосунків з Богом. В кожній темряві памʼятай про всі ті речі, які Бог тобі говорив у світлі часи», – відверто сказала Катерина.

          Вкінці вечора п. Ярослав Мецак – вчитель музичного мистецтва у с. Стрілки демонстрував свої вміння гри на сопілці та передавав досвід молодому поколінню. В його колекції більше 10 різних сопілок, мистецтву гри на яких вчить учнів та усіх бажаючих. Розмовами про історію та співами українських пісень завершили суботній день.

          Неділю розпочали зі спільної молитви у храмі Різдва Пресвятої Богородиці у с. Мшанець. Отець Роман Гром – священник парафії та «батько» Мшвнецьких колиб на проповіді привітам гостей – молодь, що приїхала на вікенд, і говорив про використання талантів згідно притчі.

          «Дуже важливо вміти ділитись, тим що маєш, чим багатий. І це не завжди про гроші. Це про час, ресурси, знання», – сказав він.

          Після цього з екскурсією учасники відвідали церкву Архистратига Михаїла у с. Плоске, дізналась неймовірні історичні факти про храм, і зокрема, про бійців УПА, які переховувались у криївці куполу за часів Другої світової війни.

          На завершення поділились своїми враженнями та побажаннями для проєкту і зробили кілька памʼятних фото на згадку. Повертаючись додому, так багато разів вдалось почути: «Хочемо ще!». Тож слідкуйте за сторінкою, обіцяємо, буде цікаво.

           

          Читай також

        • Другий формаційний вікенд «pro ЛіС (лідерство і служіння)»: «Молодість: час діяти чи «стан душі»?»
        • Владика Максим Рябуха про біль і рани війни: «Любов сильніша за все» 
        • Єпископ-помічник Максим Рябуха: «Я маю глибоке відчуття довіри і розуміння, що Бог кличе мене, щоб я послужив там, де можу»
          • Оціни

            [ratemypost]

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"