Сьогодні у Львові стартує Екуменічний соціальний тиждень. Програма Форуму

Читай також

  • «Українська молодь доросліша за молодь Європи», – з дискусії про вимушену еміграцію дітей і молоді
  • Від війни до сталого миру: українські і іноземні інтелектуали поділились баченням справедливого завершення війни
  • «Від війни до сталого миру: через справедливість та солідарність»: у жовтні у Львові триватиме Екуменічний соціальний тиждень
        • Сьогодні у Львові стартує Екуменічний соціальний тиждень. Програма Форуму

          4-7 жовтня у Львові відбудеться традиційна подія осені – 16-й Екуменічний соціальний тиждень. Тема заходу цього року – «Від війни до сталого миру: через справедливість та солідарність». 12 подій, 60 учасників – в Українському католицькому університеті міжнародний форум об’єднає впливових людей з різних країн, які рефлексуватимуть про війну та сталий мир.

          Розпочнеться 16-й ЕСТ 4 жовтня, у середу, з відкриття виставки витинанок «Український кіберпанк» Марії Мартиненко-Гупало у Філософсько-богословському факультеті УКУ (просп. Св. Івана Павла ІІ, 35а, 1 поверх, атріум). Цикл робіт розповідає історії цивільних і військових, які втратили кінцівки або мають пошкоджене обличчя внаслідок бойових дій чи обстрілів.

          Опісля, о 16:30 год, відбудеться Міжнародна панель «Від війни – до сталого миру: через справедливість та солідарність», в якій візьмуть участь: проф. Мирослав Маринович, віце ректор Українського католицького університету; д-р Жерар Паверс, директор Католицького центру з миробудування, професор Університету Нотр-Дам (США); Валерій Пекар, викладач Львівської бізнес-школи УКУ, президент компанії «Євроіндекс».

          Форум понад 15 років є майданчиком для діалогу та осмислення подій, що резонують в Україні та світі. В часі цьогорічного ЕСТу відбудуться круглі столи, міжнародні панельні дискусії, семінари, виставки та майстер-класи, поділені за тематичними блоками:

          Блок 1. Релігійно-екуменічний та етичний.

          Блок 2. Історико-політичний.

          Блок 3. Екологія.

          Блок 4. Міграція.

          Блок 5. Культурно-освітній.

          Блок 6. Інформаційний.

          У форумі візьмуть участь: д-р Йорген Сков Соренсен, генеральний секретар Конференції Європейських Церков, д-р Оксана Винницька, почесна консулка Канади в Україні, д-р Олександр Мотиль, професор політології в університеті Ратґерса, Михайло Винницький, заступник Міністра освіти і науки України, д-р Андреас Умланд, аналітик Стокгольмського центру Східноєвропейських студій, Єпископ Павло Шварц, Німецька Євангелічно-Лютеранська Церква України, с. Гелен Елфорд, OП, професор, президент Папської Академії соціології, проректор та декан соціології в Папському університеті Св. Томи Аквінського в Римі, Італія (2001-2023), Рокко Буттільйоне, професор, член Італійського Парламенту, Міністр культурної спадщини та культурної діяльності, Міністр політики Євросоюзу (2001-2006), Джордж Вайгель, професор, почесний старший науковий співробітник Центру етики та публічної політики, біограф Святого Івана Павла ІІ, о. д-р Георгій Коваленко, ректор Відкритого православного університету Св. Софії, Роман Соловій, ректор Східноєвропейського інституту теології та багато інших.

          Щоб взяти участь у форумі, будь ласка, зареєструйтесь за лінком: https://cutt.ly/Fwl2Ks9A.

          Контакти: [email protected], Ірина Кітура, координаторка форуму.

          Довідка

          Міжнародний суспільний форум «Екуменічний соціальний тиждень» – цемайданчик для діалогу та осмислення подій, що резонують в Україні та у світі. Форум відбувається щорічно вже 16 років поспіль. У фокусі цьогорічних дискусій – війна та сталий мир. Що це означає для нас? Чи можливий мир без справедливості і як її досягти? Яка наша роль як держави, освітньої інституції, громадської організації, Церкви та громадянина у закладенні підвалин сталого миру та як його досягти, коли триває російська агресія, війна, якій не видно кінця.

          Організаторами форуму є Інститут екуменічних студій УКУ, Український католицький університет, Фонд Конрада Аденауера в Україні, Німецька лютеранська церква (EKD).

          Читай також

        • «Українська молодь доросліша за молодь Європи», – з дискусії про вимушену еміграцію дітей і молоді
        • Від війни до сталого миру: українські і іноземні інтелектуали поділились баченням справедливого завершення війни
        • «Від війни до сталого миру: через справедливість та солідарність»: у жовтні у Львові триватиме Екуменічний соціальний тиждень
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.