«Справедливий мир означає, що права людей є забезпеченні», — Патріарх Венеції, до української молоді

Читай також

  • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
  • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • «Справедливий мир означає, що права людей є забезпеченні», — Патріарх Венеції, до української молоді

          Молодь з України, що на запрошення «Католицької Акції» приїхала зі Східної та Центральної України, яка найбільше постраждала в наслідок військових дій мала особливу зустріч з Архиєпископом і Митрополитом Моралья — Патріархом Венеції. Вони свідчили про війну, про обстріли, про воїнів, ранених, полонених, загиблих героїв. Про те, як живе цивільне населення та про те, які сильні українці, бо навчились жити в тих реаліях, в яких вони знаходяться. Молодь почула слова підтримки та побажання справедливого миру.

          «Справедливий мир означає, що права людей є забезпеченні. Ви приїхали сюди на кілька днів і повинні зрозуміти, що мир є можливим. Адже ми є в тісному контакті з Україною підтримуємо молитовно та своїми пожертвами, є на постійному зв’язку з єпископами, щоб допомогти церковним дійсностям, котрі є в найскрутніших становищах в теперішньому часі. Бо важливо є молитися за Вас, але також важливо є допомагати вам конкретними вчинками», — сказав Патріарх.

          Також він додає, що незважаючи на сумні обличчя, які бачить перед собою ми повинні постійно молитись, ще більше молитись. Тому що ті, які роблять війну, користають з неї. І лише постійна молитва здатна подолати це вогнище війни.

          В подарунок група подарувала патріарху ялинкову прикрасу – зірку, на якій зображено Михайлівський собор, що в Києві, який став прихистком для постраждалих ще в часи Євромайдану та під час бомбардування України.


          «Росія бомбардує і руйнує людські життя, доми, школи лікарні, храми… Ми хочемо подарувати Вам цю зірку з зображенням однієї з Київських Церков. Зірка в Різдвяний час є знаком надії. Церква і наші храми в час війни для багатьох людей в Україні стали прихистком і домом, лічницею і годівницею. Для нас надією є ті, хто простягають нам руки допомоги, аби ми не чулися самі, щоб ми не чулись покинутими», — сказав о. Роман Демуш, духовний провідник групи в цій подорожі, вручаючи дарунок Патріарху Венеції.

          Далі молодь прославляла Народження Спасителя українською колядою. Патріарх Моралья вділив кожній молодій особі своє єпископське благословення.

          Дякуємо „Католицькій акції“ — організації мирянського руху в Католицькій Церкві за цю можливість й організацію побуту, прийняття української молоді в італійських сімʼях та структурах і, звісно, за організацію цікавої програми. Вдячні за співпрацю Патріаршому паломницькому центру, а за сприяння в покритті транспортних витрат ― Патріаршому економату в особі отця Любомира Яворського й отця Володимира Мальчина. Сердечна вдячність також отцеві Маркові Ярославові Семегену та Патріаршому прокатедральному собору Святої Софії в Римі за сприяння в покритті побутових витрат, повʼязаних із мандрівкою.

          Юлія Сиротюк

           

          Читай також

        • Принаймні жінок, медиків, священнослужителів: Глава УГКЦ закликав до обміну полонених «всіх на всіх» напередодні Пасхи
        • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"