Чи можна відмовитись бути хресними батьками?

Читай також

  • У видавництві «Свічадо» вийшла друком книга отця Михайла Димида «Відро цементу»
  • День матері: день радості, але не тільки!
  • Доєднуйтеся до “Благодійного вечора з представленням книги в честь отця професора Михайла Димида ― батька героя Артемія”
        • Чи можна відмовитись бути хресними батьками?

          В цьому відео почуєте, що насправді можна відмовитися стати хресним батьком чи матір’ю. Тут вичислені критерії для вибору хресних. Теж мова йде про менструацію, сатану, дистанційних хресних.

          Корисного вам перегляду на каналі Християнин чи бандит?​, і якщо Вам сподобається – відважно ставте лайк!

          Хрещення є одним з семи християнських таїнств, і разом зі шлюбом воно входить в топ таїнств навколо яких кружляє найбільше забобон. Один з таких – ми не можемо відмовляти на прохання бути хресною мамою, чи хресним татом. 

          Хрещення – це подія, під час якої християнська спільнота приймає в свої лави нового християнина, а також народження охрещеного для вічного життя у Царстві Божому.

          “Хто не народиться від води і Духа, не може увійти в Царство Боже”, – каже Ісус Христос у Євангелії від Іоанна 3,5. 

          У Хрещенні відбуваються такі події: вигнання сатани, вираження віри в Бога кандидатом в християни, а згодом занурення у воду.

          У всіх цих моментах визначальною є роль хресних батьків. Їхнє завдання – бути тими, хто від імені похресника/похресниці сприяє приєднанню до Церкви і прийняттю Святого Духа. Саме він чи вона, від імені того хто охрещується, має голосно і переконливо заявляти: “Відрікаюся від сатани”, а згодом “Вірую в єдиного Бога”. Для того, щоб промовляти такі серйозні речі треба бути реально переконаними в них і самому жити тими цінностями.

          І саме в цьому аспекті є основна роль хрещених батьків. Так так, не вітати з днем народження чи дарувати сто подарунків в рік.

          Основні вимоги до хресних батьків такі: це має бути людина, яка є активним членом Церкви і яка живе в Божій благодаті – тобто яка регулярно ходить до Сповіді і приймає святе Причастя. Хто не живе такими цінностями, в принципі, не має права ставати хресними батьками. Якщо ж він чи вона погоджується стати хресним батьком чи мамою без цих умов, то він чи вони чинить наругу над таїнством Хрещення, над дитиною і над її батьками.

          У виборі хресних важливими критеріями є їхній приклад життя та їхня практична віра, а не родинні зв’язки. Якщо такі є в родині – можна вибирати і серед родичів, але Хрещення може бути доброю нагодою розширити своє родинне коло до нових людей іх християнської спільноти. Плюс у дитини зразу збільшується коло спілкування.

          В цьому відео “Чи можна відмовитись бути хресними батьками?” на YouTube каналі @Християнин чи бандит?​  блогерка Маґдалина, учасниця реаліті-шоу “Бебісітери президента” разом із своїм татом – священником Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) і викладачем Українського Католицького Університету (УКУ) отцем Михайлом Димидом подають ці та ще інші поради, як і чому приймати чи відмовлятися від запрошення стати хрещеним батьком чи матір’ю.

          Читай також

        • У видавництві «Свічадо» вийшла друком книга отця Михайла Димида «Відро цементу»
        • День матері: день радості, але не тільки!
        • Доєднуйтеся до “Благодійного вечора з представленням книги в честь отця професора Михайла Димида ― батька героя Артемія”
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.