Чесноти Діви Марії. Про дар молитви і контемпляції Діви Марії

Читай також

  • Художник за допомогою ШІ відтворив обличчя Діви Марії
  • Короткий путівник по духовній боротьбі
  • Рука Богородиці у деяких іконах має прихований сенс
        • Чесноти Діви Марії. Про дар молитви і контемпляції Діви Марії

          Отець Назарій Ланько запрошує до участі в реколекціях «Чесноти Діви Марії» на основі навчань святого Альфонса Марії де Ліґуорі.

          Ніхто і ніколи на цій землі ніхто й ніколи не виповнив вповні, як Пресвята Діва, ті великі зауваги ― “треба молитись завжди й не падати духом”. (Луки 18:1)

          Як каже святий Бенавентура, найліпше за інших Вона нас вчить, щоб ми були  витривалими в молитві. Альберт Великий запевняє, що в духовних вправах, молитві і богороздуманості Мати Божа дійшла до найвищого ступеня, якого ніхто , окрім Господа, не може дійти.

          Молитва Марії була постійна і витривала ― від першої хвилини життя, в якому отримала повноту розумних почуттів, найбільше входила в богороздуманість. Маючи заледве три роки, посвятилася в безусобленні в єрусалимські святині. Там, окрім годин впродовж дня, призначених, як сама сказала в об’явленні святій Єлизаветі, вставала опівночі і йшла до церкви молитися перед вівтарем. Пізніше роки роздумувала над стражданнями Ісуса, часто відвідувала місця, присвячені народженню, страстям, смерті і погребу Спасителя.

          Окрім цього, згідно наукам Діонісія Кардуза, завжди молилася в найглибшому зосередженні, не дізнаючи жодних розпорошень. Вподобання, які мала в молитві, засвідчували, що так любила самотність, як це об’явила святій Бригіді, під час побуту при святині уникала стосунків навіть зі своїми святими батьками.

          Слова Святого Письма, через які святий Ісая сказав, що дівиця стане матір’ю Месії, Діва зачне і породить Сина, ім’я Йому ― Емануїл.святий Єронім зауважує, що в першому єврейському письмі «діва» означає «відособлена». Пророк через це хоче сказати, що часом залюблення Марії в самотність було таким великим.

          Згідно святого Рішарда від святого Вавренця, для тієї заслуг ангел привітав Її, що Бог був з Нею ― Господь із Тобою.

           

          Читай також

        • Художник за допомогою ШІ відтворив обличчя Діви Марії
        • Короткий путівник по духовній боротьбі
        • Рука Богородиці у деяких іконах має прихований сенс
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"