Голова оргкомітету СДМ – до молоді у Зарваниці: «Я прибув сюди, щоб разом із вами молитися за вас і за всіх, які героїчно захищають свою країну»

Читай також

  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Голова оргкомітету СДМ – до молоді у Зарваниці: «Я прибув сюди, щоб разом із вами молитися за вас і за всіх, які героїчно захищають свою країну»

          Сьогодні до Зарваниці, де проходить щорічна Всеукраїнська проща, завітав єпископ-помічник Лісабонського Патріарха кардинал Амеріко Мануєл Алвес Агуяр. Кардинал побував в Україні, як голова оргкомітету Світового Дея Молоді за два тижні до початку цієї великої події, розуміючи, що багато українців не зможуть бути в Португалії через війну.

          З особливим трепетом кардинал Амеріко Мануєл Алвес Агуяр звернувся др молоді:

          «Наш дорогий Папа Франциск від початку, коли створював Світові Дні Молоді, та зокрема, відколи запросив молодь до Лісабону, наголосив, що особливо важливо дійти до всіх молодих людей, особливо тих, які не можуть приїхати на СДМ.

          Три тижні тому отець Роман і отець Вольдемар надихнули, щоб ми могли зустрітися тут, у Зарваниці. Тому я сьогодні – поміж молоддю.

          Перебуваючи сьогодні з візитом у Львові, я молився на могилах загиблих воїнів на Марсовому полі. Там я зустрів маму, яка втратила на війні свого дуже молодого сина… Це дуже зворушливий момент, який розкриває трагедію того, що переживає український народ.

          Папа Франциск дуже хоче, щоб молоді люди були лицарями. Тож, мої дорогі молоді друзі в Україні, не бійтеся мріяти. Не бійтеся руйнувати стіни. СДМ – це зустріч, яка допомагає долати перепони і нищити їх.

          Я прибув із Лісабону із Фатімською Богородицею в серці. Як красиво ви приймаєте в Україні! Як добре зустрітися з Богородицею тут, у вас, у санктуарії. В серці Мами ми залишаємо свої радості і свій сум.


          Я прибув сюди, щоб разом із вами молитися за вас і за всіх тих, які героїчно захищають свою країну.

          Молоді люди в Лісабоні вже чекають, щоб із відкритими обіймами прийняти тих, які прибудуть з України. А тих, хто не може прибути і тих, які є в небі, я привезу в Лісабон у своєму серці.

          Гасло СДМ засвідчує: «Марія зібралася і пішла, поспішаючи». Тож ставаймо і йдімо, поспішаючи, зустрічаючи і обіймаючи кожного з вас. Слава Україні!»

          Після виступу високоповажного гостя, отець Роман Демуш – співголова організаційного комітету СДМ від України подякував усім, хто прийшов на прощу до Зарваниці, і представив важливого гостя – отця Вольдемара, який є співголовою СДМ від РКЦ.

          Отець Роман наголосив, що через два тижні в СДМ від України поїде понад 500 молодих людей.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"