ВЕСНЯНА РЕГІОНАЛЬНА ЗУСТРІЧ ТЕЗЕ У ЛЬВОВІ: готуємося разом!

Читай також

  • Реєструйтеся на поїздку на Європейську зустріч молоді Taizé!
  • Запрошуємо на екуменічну молитву за перемогу і мир в Україну
  • Тезе: наступна новорічна зустріч європейської молоді відбудеться в Любляні
        • ВЕСНЯНА РЕГІОНАЛЬНА ЗУСТРІЧ ТЕЗЕ У ЛЬВОВІ: готуємося разом!

          27 квітня – 1 травня 2018 року у Львові відбудеться Регіональна Зустріч Тезе. Що це за подія, як сталося так, що вона буде саме тут та що вже відбувається для приготування України до молодих паломників ДивенСвіту розповів Тарас Косар, заступник голови Комісії у справах молоді Львівської Архиєпархії УГКЦ.

          ЯК УСЕ БУЛО

          Ще восени брати Тезе надіслали листи трьом єпископам різних християнських конфесій Львівщини, щоб отримати їхнє благословення на проведення регіональної зустрічі Тезе у Львові. Якщо б не було цього благословення, то й не було би оголошено цієї новини в Базелі (30 грудня, на великій вечірній молитві в рамках Новорічної зустрічі молоді в Швейцарському Базелі брати Тезе оголосили, що найближча регіональна зустріч Тезе відбудеться в Україні, у  Львові).

          Три роки тому ми робили маленьку репетицію зустрічі Тезе “День довіри”. Тоді до Львова на дводенну зустріч приїхало 100 молодих людей з різних країн Європи, решта ж учасників були українцями  близько тисячі осіб. Ця подія відбулася з ініціативи нашої Комісії у справах молоді Львівської Архиєпархії УГКЦ, на неї прибули брати з Тезе, які дивилися, як у нас це відбувається. І вже тоді ми мали першу зустріч з мером Львова, який сказав, що дуже б хотів, щоб у Львові була велика зустріч Тезе. Коли організатори Тезе отримали благословення від наших єпископів на проведення такої зустрічі, ми зателефонували ще раз у львівську мерію і вже в переддень оголошення в Базелі, ще 29 грудня 2017 року, ми отримали підтвердження й позитивну відповідь.

          ЯК МИ ГОТУЄМОСЯ

          10 січня відбулася наша перша зустріч стосовно проведення Тезе з представниками Львівської міської ради. Вже в лютому до наших нарад приєднаються брати з Тезе. До лютого ми маємо вирішити стратегічні питання: місце загальної молитви, локації для семінарів, проживання у школах, харчування (як і де воно буде відбуватись), а також питання єдиного квитка на транспорт для паломників. Після цього розпочнеться реєстрація волонтерів, а також сімей, які захочуть приймати в себе паломників з інших країн: ми б хотіли всю молодь з-за кордону поселити в родинах, щоб відбувся хороший “культурний обмін”.

          Розробка всієї логістики відбуватиметься з перспективою на те, що в цих же локаціях можливо незабаром буде відбуватися й новорічна зустріч Тезе у Львові. Зазвичай так буває, що регіональна зустріч це репетиція перед зимовою європейською зустріччю.

          ЯКОЮ БУДЕ ПРОГРАМА

          Регіональна зустріч у Львові буде тривати стільки ж днів, як і новорічна, проте програма буде дещо іншою. Але як і взимку, тут плануються спільні вечірні молитви Тезе, централізоване харчування, семінари та малі групки ділення. Серед акцентів програми, яку б хотілося зреалізувати у Львові культура міста, з якою будуть пов’зані теми багатьох воркшопів, а також можливість для учасників побачити і зрозуміти східну Церкву, східний обряд. Наразі розглядаються варіантри Літургій та Вечірніх у різних храмах Львова, а також виїзди до відпустових місць Львівщини для учасників Тезе.

          Всі локації будуть максимально доступними для паломників: від центру міста до місця вечірньої молитви курсуватимуть спеціальні автобуси, так звані шатл-баси.

          ХТО ДО НАС ПРИЇДЕ

          Очікуємо близько 4000 паломників з-за кордону, тож потрібно приблизно 2,5 тисячі сімей, які готові прийняти в себе принаймні 2 особи. Хоча може статися й так, що самих поляків прибуде до 5000, адже у них також на початку травня є вихідні, як і в нас.

          Вся інформація щодо реєстрації на цю зустріч, в тому числі й для українців, буде на офіційному сайті Тезе. Всі остаточні рішення щодо організації події приймають саме брати Тезе, а ми є їхніми “руками”, “ногами” й “очима”.

          В лютому, а також у березні від оргкомітету прибудуть також декілька волонтерів, які житимуть тут, у Львові, дотравня та допомагатимуть у приготування та проводитимуть часту молитву Тезе як духовну підтримку цього всього процесу. Брати зі спільноти Тезе, які прибудуть в лютому, також вестимуть дуже конкретну діяльість: брат Жан-Даніель вирушить Україною й розповідатиме молоді про Тезе та запрошувати її до Львова, а брат Бенуа займатиметься організацією тут, на місці.

          Розмовляла Марта Гаврилів

          Фото: choir taizé- lviv

           

          Читай також

        • Реєструйтеся на поїздку на Європейську зустріч молоді Taizé!
        • Запрошуємо на екуменічну молитву за перемогу і мир в Україну
        • Тезе: наступна новорічна зустріч європейської молоді відбудеться в Любляні
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Вокаліст християнського гурту "Територія Душі"

              Коментарі

              • Де можна зареэструватися на волонтерство Тезе?

                • Марта Гаврилів    22.01.2018 о 19:06

                  Вже скоро вся інформація і реєстрація на волонтерство має бути на офіційному сайті Тезе: https://www.taize.fr/uk