Святе Письмо з розважанням на 6 червня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 6 червня

          Діяння Апостолів 17:1-15

          1 Перейшовши через Амфіполь та Аполлонію, прийшли в Солунь, де була юдейська синагога. 2 За своїм звичаєм, Павло ввійшов до них і змагався з ними три суботи про Писання, 3 вияснюючи і доводячи, що Христові треба було страждати й воскреснути з мертвих та що цей власне є Христос, – той Ісус, якого я вам звіщаю. 4 І деякі з них дали себе переконати і пристали до Павла та Сили, – а й велике число богобоязливих греків і жінок знатних чимало. 5 Але заздрісні юдеї назбирали з майдану якихось негідників, збили докупи натовп і заходилися підбурювати місто. Ставши перед домівкою Ясона, шукали їх, щоб вивести до народу. 6 А не знайшовши їх, поволокли Ясона й деяких братів до наставників міста, гукаючи: «Ось вони – ті, що підбурили ввесь світ і прийшли аж сюди. 7 Ясон прийняв їх до себе. Усі вони йдуть проти кесаревих наказів, говорячи, що є інший цар – Ісус.» 8 Так збунтували народ та начальників, які це слухали. Взявши ж від Ясона й інших запоруку, вони їх відпустили. 10 Брати негайно вислали вночі Павла та Силу у Верію, а ці, прибувши туди, пішли в синагогу юдеїв. 11 Ці були благородніші від солунян: вони прийняли слово з повним запалом, щодня досліджували Писання, чи так воно є. 12 Багато ж із них увірували, – і жінок поважних грецьких та й чоловіків чимало. 13 Якже довідались юдеї із Солуня, що Павло звіщає слово Боже й у Верії, прийшли й туди підбурювати і бунтувати народ. 14 Тоді брати негайно відпустили Павла, щоб ішов аж до моря, а Сила й Тимотей зостались там. 15 Ті ж, що проводжали Павла, провели його аж до Атен і повернулись, одержавши наказ для Сили й Тимотея, щоб прийти до нього якнайшвидше.

          Євангелія від Йоана 11:47-57

          47 Зібрали тоді первосвященики та фарисеї раду й заговорили: «Що робити нам? Силу чудес отой чоловік робить! 48 Якщо залишимо його так, то всі увірують у нього, тож нагрянуть римляни, місто наше знищать та й народ наш!» 49 Один же з них, Каяфа, що був первосвященик того року, мовив до них: «Нічого ви не розумієте, 50 то й не здогадаєтеся, що ліпше вам буде, коли один чоловік за народ помре, а не ввесь люд загине.» 51 Сказав же він так не від себе самого, але, бувши первосвящеником того року пророкував, що Ісус мав умерти за народ; 52 і не тільки за народ, але й за те, щоб зібрати в одне розкидані діти Божі. 53 Від того, отже, дня ухвалили вони його вбити. 54 Тому не ходив уже Ісус більше відкрито серед юдеїв, а подався звідти в околицю неподалеку пустині, у місто, зване Ефраїм, і перебував там з учнями своїми. 55 А надходила юдейська Пасха, і багато людей з країни прибуло перед Пасхою до Єрусалиму, щоб очиститися. 56 Вони отже шукали Ісуса і, стоявши у храмі, говорили між собою: «Як вам здається? Хіба не прийде він на свято?» 57 Первосвященики ж і фарисеї повеліли, що коли хто знатиме, де він, то має виказати, щоб його схопити.


          Але заздрісні юдеї назбирали з майдану якихось негідників, збили докупи натовп і заходилися підбурювати місто

          Справді, нічого немає нового під сонцем. Зібрати “тітушок” проти якоїсь важливої справи – це практика вже не одного тисячоліття… Але з доведенням правди у світі завжди було нелегко, і, зрештою, християни мають бути до цього готові. Як казав Ісус, “посилаю вас мов овець серед вовків”. Ті, хто змагаються за правду, зажди мають перешкоди…

          Від того, отже, дня ухвалили вони його вбити.

          Добра мета ніколи не може мати злих методів. Як би не бажали добра і порядку первосвященики та фарисеї, але задумали вони злу справу.

          Кожен, мабуть, у житті чув або й сам переживав таку історію, коли треба було зробити щось не дуже правильне, щоб вийшло на добре. Але якщо подивитися на результати цих справ – чи принесли вони справжнє щастя?

          Мета не виправдовує засобів. Мета християнина – потрапити в Царство Боже – не здійсниться маленькими “грішками”, так само як і мета збільшити кількість добра тут, на землі.

          Ілюстрація: play.google.com

           

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.