Святе Письмо з розважанням на 26 вересня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 26 вересня

          Послання до Галатів 2, 11-16.

          11. Коли ж Кифа прийшов в Антіохію, я виступив одверто йому у вічі, тому що він заслужив докір. 12. Перше бо ніж прийшли деякі від Якова, він їв з поганами; а як прийшли, почав таїтися та відлучуватися, боячись обрізаних. 13. Разом з ним лицемірили й інші юдеї, так що й Варнава був зведений їхнім лицемірством. 14. Та коли я побачив, що вони не ходять прямо за євангельською істиною, перед усіма я сказав Кифі: коли ти, бувши юдеєм, живеш по-поганськи, не по-юдейськи, як можеш силувати поган, щоб жили по-юдейськи?

          15. Ми з роду юдеї, не грішники з поган; 16. та довідавшися, що людина оправдується не ділами закону, але вірою в Ісуса Христа, ми увірували в Христа Ісуса, щоб оправдатися нам вірою в Христа, а не ділами закону, бо ділами закону не оправдається ніхто.

           

          Євангеліє від Марка 5, 24-34.

          24. І він пішов з ним. Слідом же за ним ішло багато люду, що тиснувся до нього. 25. І ось одна жінка, що дванадцять років страждала на кровотечу 26. й натерпілась чимало від багатьох лікарів та витратила все, що мала, а полегші ніякої не зазнала, ба й, навпаки, ще гірше їй стало, 27. почувши про Ісуса, підійшла в натовпі ззаду й доторкнулась його одежі. 28. Мовила бо: «Як доторкнуся до його одежі – видужаю». 29. І висохла тієї ж хвилини її кровотеча, і вона почула тілом, шо видужала від недуги. 30. Ісус, вмить почувши, що з нього вийшла сила, обернувся до народу і спитав:

          – Хто доторкнувся до моєї одежі?

          31. Учні його сказали йому:

          – Бачиш, як натовп тиснеться до тебе, і питаєш: хто мене доторкнувся?

          32. І озирнувся навколо, щоб побачити ту, що так вчинила. 33. Жінка ж, налякана, тремтячи, – знала бо, що сталось з нею, – приступила, впала перед ним і оповіла всю правду. 34. Він їй сказав:

          – Дочко, віра твоя спасла тебе. Іди в мирі й будь здорова від твоєї недуги.


          Віра жінки, яка торкається Ісусової одежі – приклад відданості Богу і абсолютної довіри до Божого Милосердя. Жінка з усією своєю надією приходить до Ісуса, щоб доручити Йому справу свого зцілення.

          Ісус відчуває, що хтось доторкнувся. Цікавий випадок – оздоровлення без прямого діалогу. Жінка вірить і діє, і одужує.

          Наша віра не має меж, це неймовірний інструмент, яким Господь озброює кожного з нас. Просімо у Бога сили відкрити  собі дар віри. Амінь.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.