Святе Письмо з розважанням на 17 серпня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 серпня

          Друге Послання Апостола Павла до Корінтян 7, 10-16.

          10. Браття, смуток задля Бога чинить спасенне каяття, якого не треба жалувати; а смуток цього світу чинить смерть. 11. Ось бо той смуток задля Бога, яку він викликав у вас старанність, яке виправдання, яке обурення, який страх, яке палке бажання, яку горливість, яку відплату! Ви з кожного погляду показали свою невинність у цій справі. 12. А коли я писав вам, то не ради того, хто образив, ні ради ображеного, але щоб виявилася між вами перед Богом ваша дбайливість про нас. 13. Тому ми втішилися.

          До нашої ж утіхи, ще більше зраділи ми радістю Тита, що ви всі заспокоїли його дух. 14. Коли я був перед ним трохи похвалився вами, я не зазнав сорому. Але як ми завжди говорили вам правду, так і хвала наша перед Титом виявилась правдивою. 15. Серце його стає до вас ще прихильніше, коли він згадує послух усіх вас і як ви прийняли його зо страхом та тремтінням. 16. Радію, що можу на вас покластись у всьому.

          Євангеліє від Марка 2, 18-22.

          18. В той час учні Івана й фарисеї постили; і приходять до Ісуса та кажуть:

          – Чого учні Івана та учні фарисеїв постять, а твої не постять?

          19. Ісус відповів їм:

          – Чи можуть постити весільні гості, поки жених з ними? Поки жених з ними, вони не можуть постити. 20. Але настане час, коли в них візьмуть жениха, і тоді вони будуть постити за тих днів.

          21. – Ніхто не пришиває латки з сирового сукна до старої одежини, бо нова латка відірветься від старої одежини, і діра стане більшою. 22. І ніхто не наливає нового вина у старі бурдюки, бо вино прорве бурдюки, і пропаде вино й бурдюки, але нове вино вливають у нові бурдюки.


          Марка 2, 21: “Ніхто не пришиває латки з сирового сукна до старої одежини, бо нова латка відірветься від старої одежини, і діра стане більшою”

          Коли ми хочемо навести лад у своєму помешканні, то найперше мусимо позбутися непотребу. Нам не вдасться добитися бажаного результату, залишивши все, як є.

          Те ж і з нашим життям. Якщо хочемо змін довкола себе, то найперше мусимо самі змінитися. Не вдасться припасувати новий спосіб життя до старих звичок. Як і не можна наблизитися до Бога, якщо не вихолостимо свою гріховність.

          Зміни потребують змін. Щирі стосунки вимагають щирого сприйняття. Лише так. По-іншому не може бути!

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.