Святе Письмо з розважаннями на 19 червня

Читай також

  • Святе Письмо з розважаннями на 30 вересня
  • Святе Письмо з розважаннями на 1 травня
  • Святе Письмо з розважаннями на 22 лютого
        • Святе Письмо з розважаннями на 19 червня

          Послання Апостола Павла до Римлян 1, 18-27.

          18. Браття, гнів Божий відкривається з неба на всяку безбожність і несправедливість людей, які правду держать у несправедливості; 19. тому що те, що можна відати про Бога, їм явне, бо Бог їм об’явив. 20. Невидиме бо його, від початку .сотворення світу, роздумуванням над творами, стає видимим: його вічна сила і божество, так що нема їм оправдання. 21. Бо, пізнавши Бога, не як Бога прославляли або дякували йому, але осуєтились у своїх мізкуваннях, затьмилось їх нерозумне серце. 22. Називаючи себе мудрими, стали дурними 23. і перемінили славу нетлінного Бога на подобу, що зображує тлінну людину, птахів, чотироногих і гадів.

          24. Тому й видав їх Бог на поталу похотей їхнього серця на нечистоту, щоб вони самі сквернили власні тіла між собою. 25. Вони замінили Божу правду на неправду і воздавали честь, і служили творінню, замість Творцеві, котрий благословен повіки. Амінь. 26. Тому то видав їх Бог пристрастям ганебним, бо їхні жінки змінили природні зносини на протиприродні; 27. так само і чоловіки, лишивши природні зносини з жінкою, запалали своєю пожадливістю один до одного, чинячи ганьбу, чоловіки на чоловіках, і приймаючи на собі самих належну плату свого блуду.

          Євангеліє від Матея 5, 20-26.

          20. Сказав Господь своїм учням: коли ви своєю праведністю не перевищите книжників та фарисеїв, не ввійдете в царство небесне.

          21. Ви чули, що було сказано стародавнім: не вбивай; і коли хто уб’є, той підпаде під суд. 22. А я кажу вам, що кожний, хто гнівається на брата свого, підпаде під суд. Хто ж скаже братові: нікчема! – той підпаде під верховний суд. А хто скаже: дурень! – той впаде у вогонь пекельний.

          23. Коли, отже, приносиш на жертовник дар твій і там згадаєш, що твій брат має щось на тебе, 24. зостав там перед жертовником твій дар; піди, помирись перше з твоїм братом і тоді прийдеш і принесеш дар твій.

          25. Мирися з твоїм противником швидко, коли ти ще з ним у дорозі, щоб противник часом не видав тебе судді, а суддя возному, щоб тебе не вкинули в темницю. 26. Істинно кажу тобі: не вийдеш звідти, доки не заплатиш останнього шага.

          За дві тисячі років після Христа, ми, не знаючи може добре, а хто такі книжники і фарисеї, сьогодні поводимось так, як вони.

          Бо пильнуємо зовнішніх проявів віри і прагнемо нерідко швидше сухого закону, а не закону любові.

          Книжники і фарисеї вважали себе знавцями Божого закону, натомість залишались “побіленими гробами”, як називав їх Ісус.

          Не дозвольмо собі бути такими ж. Христинський закон – це Любов і лише вона є вирішальною у кожній ситуації, особливо складних життєвих ситуаціях.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважаннями на 30 вересня
        • Святе Письмо з розважаннями на 1 травня
        • Святе Письмо з розважаннями на 22 лютого
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.