Приготування до подружжя – це період наполегливої праці

Інші дописи автора

        Приготування до подружжя – це період наполегливої праці

        У березні цього року вийшло у світ Апостольське звернення Папи римського Франциска під назвою Радість любові. Це роздуми про стан сім’ї у сучасному світі, про виклики, які стоять перед цією спільнотою. Разом з тим Святіший Отець роздумує про те величне покликання, яке сім’я має сповнити сьогодні попри всі труднощі, які вона зустрічає на своєму шляху. 10 червня у Львові відбулася презентація цього документа й обговорення його змісту.

        Із цього Апостольського звернення хочу подати до роздумів декілька порад молодим людям, які вже готуються до шлюбу або щойно шукають супутника життя. Адже важливе значення документ приділяє питанню належного приготування до подружжя.

        Однією із головних передумов щасливого подружжя є те, щоб молодь відкрила для себе цінність і багатство подружнього життя. Адже подружній союз – це не випадкова пригода, яка має весело й безтурботно провести людину по життю. Міцна сім’я пропонує людині відповіді на найсокровенніші її прагнення.

        Сім’я – це союз, кожен елемент якого має своє значення і покликання. Це дійсність динамічна, яка покликана сприяти зрілості усіх членів та дбати про їх правдиве добро.

        Сім’я – це життєва мандрівка. Тому необхідно разом готуватися до неї та віднайти те, що надихатиме на цю мандрівку. Важливо пізнати та виконувати основні передумови, зібрати певний багаж, аби належно розпочати подружнє життя.

        Потрібно спільно дбати про те, щоб зростати у чеснотах і в добрих вчинках. Особливо Папа спонукає молодь плекати чесноту чистоти. Саме вона є передумовою зросту правдивої міжособової любові. Готуючись до подружжя, маємо навчитися по-справжньому любити іншу людину. А особливою любов’ю потрібно навчитися огортати оту конкретну людину, з якою вже є намір поєднати своє життя.

        Отож, час приготування до шлюбу – це період наполегливої праці, а не захопливих розваг. Це час взаємного пізнавання, переживання різних викликів і випробувань – але аж ніяк не час банального користування благами і дарами іншої особи.

        Святіший Отець нагадує молодим парам, що весілля – це не завершення шляху. Навпаки, це початок дороги, яка відкриває їм нові горизонти відносин і ставить перед ними возвишені цілі. У шлюбі двоє людей поєднують життя, щоб стати протагоністами, господарями своєї власної історії, творцями великого проекту, який потрібно буде постійно реалізовувати разом. День за днем у Божій благодаті вони мають спільно творити своє майбутнє.

        Важливим елементом приготування до подружжя є спільна молитва та молитва один за одного. Щоб у спілкування з Богом пізнавати своє покликання та прийняти його, зростаючи духовно й особистісно вже сьогодні.

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Замість того, щоб нарікати на темряву, засвіти свою свічку (Конфуцій)