Лимонад

Інші дописи автора

        Лимонад

        Valentyn Desiatnyk, ідеолог і голова сучасної донорської служби СВІЖА КРОВ, завжди каже: “Для того, щоб бути донором, не обов’язково здавати кров”. Страшно вдячна йому за це. Саме така open-mind позиція помагає творити великі справи в той час, коли мав би почуватися ізгоєм. Така позиція – найкраща підтримка, сигнал віри в твої сили – замість оцінки і осуду.

        Так, коли я не могла наважитися здати кров сама, легко організувала акцію в офісі, і здало в результаті 23 людини. За той самий проміжок часу, що я би доїхала на Берлінського.

        Вчення про життєстійкість Сальваторе Мадді висловлюється в інший спосіб: Take your lemon and turn it to lemonade. Формулювання не тільки про те, що в кожному лимоні взагалі є потенціал. Але й про те, що людина має право на свої вади і на пошук в них ресурсу. Як страх чи больовий поріг відіграють захисну функцію, невміння чи незнання легко стають корисними, скажімо, при тестуванні чогось неупередженим поглядом.

        Тим часом виховання значної частини нашого покоління суперечить такій позиції всією суттю. Бути не таким, як всі, а особливо бути не в тренді – соромно, дивакувато, і хай не те, щоб зле, але краще все ж таки підтягнутися до планки. Планка – висока, треба все встигнути до, бажано не сумніватися, приймати рішення тільки відповідально, ніколи їх не змінювати, якісно і працювати, і відпочивати, поєднувати мультизадачність з практиками медитації, створити сім*ю, кар*єру і переловити всіх покемонів.

        І от я на гойдалці між розумінням, як мудрість Валіка чи Мадді допомагають змінюватися цьому світу на набагато краще, і постійним гнітом провини, що в 29 досі не вмію кататися на велосипеді, плавати, тільки зараз вчу закони Ньютона і не граю в комп’ютерні ігри. І ця гойдалка заважає дихати, заважає рости.

        Все це про те, що буває світогляд здорової людини, і світогляд курильщика. Точніше про те, …кидаймо курити, хто ще нє – ходімо тиснути лимонад! ;)

        Фото: zeenews.india.com

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Коментарі