Про що говорить дерево?

Інші дописи автора

        Про що говорить дерево?

        Ще минулої осені, якось глибоко торкнуло мою душу одне дерево… Поступово листя на ньому жовтіло, потім червоніло від постійного перебування під сонцем, і цими кольорами милувало душу…, а згодом коли надворі починало холодніти, та дощі ставали частішими, листя починало опадати. Мені часто приходилось проходити повз те дерево. Якось, одного дня, на цьому дереві зовсім не залишилось листя; воно опустіло, стало зовсім голе. І в той момент, Господь промовив через образ цього дерева! Листя – це як покоління людей! Одне – відмирає, а інше – народжується!

        Дивно, однак цієї осені знову подивилась на дерево, і думка моя була поведена далі в роздумування…

        Якщо листя – це покоління людства, то що ж є деревом? стовбуром, з якого народжується нове листя, черпаючи з нього життєві сили? І тут, ніщо видиме не приходить на думку, лише – невидиме Дерево, яке кожного разу дає життя і продовжує його у кожній новій людині! Цікаво, що листя, яке родиться з одного дерева, за своєю природою є подібне, хоч різниться одне від одного розміром, відтінком кольору, розкладкою жилок, чи тривалістю життя. Ніколи, на дереві, наприклад, клена, не може вирости листя дуба. Кожне дерево ростить те листя, яке закладено в його природі. Ось так і з людством. Якщо людина родиться з невидимого Дерева, яким є Христос, то мала б черпати з Його життєдайних сил, проникнутись Його життям, Його мисленням; мала б дозволяти Його рисам входити в своє життя і перемінювати себе, уподібнюючи до того Дерева, з якого родиться. Таким чином кожен з нас дозволятиме Христові здійснювати у нас цей образ, відтворювати у нас ту духовну природу, з якої природньо ми народились так, як кленове листя родиться з дерева клена. Ось так і кожен листок-християнин родиться з Дерева-Христа!

        Чим більше кожен листок черпатиме з того самого Дерева Любові, Правди, Справедливості, Милосердя, Чесності…, і всього того, що є Добром, тим більше уподібнюватиметься до того Дерева і в ньому відображатимуться ці самі риси, що й в його Дереві, так ці листки знаходитимуть подібність між собою, і впізнаватимуть одне одного згідно тих внутрішніх, духовних рис, в яких вони покликані зрости під час подарованого їм життя на землі!

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора