Новий 2017 Рік в Мелітополі

Інші дописи автора

  • Немає пов’язаних публікацій.
        Новий 2017 Рік в Мелітополі

        30 грудня

        З Києва та Львова виїхала молодь, яка бажає провести новорічні канікули на підні України, в медовому місті – Мелітополі (слово грецького походження, його етимологія – «місто меду»). На святкуванні була молодь з молодіжних організацій Києва, «Обнови» та «Виноградника». Одна дівчинка, Юлія, зламала ногу за тиждень до поїздки, але набравшись відваги? приїхала на милицях до Мелітополя, чим усіх здивувала.

        31 грудня

        Приїзд та шалена підготовка до святкування. Кожного року парафія Різдва Пресвятої Богородиці шукає священика-реколектанта для духовного впровадження у Новий Рік. На цей раз для нас стала доброю нагодою відчути Божу ласку та сенс Різдва зі слів отця Петра Октаби, домініканця з монастиря св. Томи Аквінського, місто Київ.

        Після приготувань, ввечері, мали нагоду смакувати страви, приготовлені у симбіозі південо-західної традиції, оскільки готували наші мелтопольчанки разом з дівчатами з західних областей України.  Опісля семінаристи Київської трьохсвятительської семінарії проводили різноманітні конкурси для радісного входження у новий рік. За дві години до півночі всі збираються в каплиці для молитовного настрою. Отець Петро проводить Лекцію Дівна на тему «Ким є для мене Ісус Христос?». Роздуми переривають канони Тезе, в атмосфері відчувається прихід Святого Духа, всі сповнюються благодаті. За півгодини до Нового Року кожен, сидячі в колі, має можливість пригадати собі, за що хоче подякувати Господу Ісусу.

        Обіймаючи один одного і співаючи “З Нами Бог”, спільнотка молоді входить до Нового року!

        В центрі міста завжди організовують святкування Нового Року з ялинкою та живою музикою, що провокує на танці, правда з Дідом  Морозом та Снігуркою, але все одно весело.

        1 січня

        Була неділя, яка стала викликом не тільки для нас, але й для всіх християн. Але нас це не зламало. Отець Петро, що опікується Мелітопольською парафією, завжди заохочує до молитви, а перший день Нового року по-особливому хочеться присвятити Господеві. Декі наважились навіть поїхати ще по селах на Служби. А ми готувались до такої харизматичної молитви як «Прослава». Опісля вечері були інтеграційні танці, банси, “зелені крокодили” та конкурси з мітлою.

        2 січня

        Мелітополь розташований за 40 кілометрів від Азовського моря. Це була унікальна можливість позбирати мушлі, помолитись на березі моря, для когось це була перша в житті можливість побачити «воду без краю».

        3 січня

        За двадцять кілометрів від Мелітополя є один із настаріших в світі заповідників – «Кам’яна могила». Перед скелелазінням ми мали екскурсію про історичний розвиток місцевої пам’ятки.

        4 січня

        В Мелітопольському районі два роки тому збудували станцію альтернативного джерала енергії. На відкритому просторі зведено більше п’ятдесяти  вітряків, які заворожeть своєю величчю та конструкцією.  Це був останній день Новорічних канікул. Компанія з християн, завжди веселих та готових підтримати ідеї для корисного відпочинку, заряджає на позитив. А духовні настанови скріплюють твої задуми змінюватись на краще. Величезне спасибі настоятелю, отцеві Петрові Криніцькому за теплий прийом та батьківську опіку. З Нами Бог !

        Інші дописи автора

        • Немає пов’язаних публікацій.

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Семінарист КТДС УГКЦ