Наставництво для дітей в інтернатах ОДНА НАДІЯ

Інші дописи автора

  • Немає пов’язаних публікацій.
        Наставництво для дітей в інтернатах ОДНА НАДІЯ

        В Україні більше 100 тис. дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Більше 10 тисяч виховуються в колективних закладах, і з них 9 тисяч – діти старші 10 років. Більшість цих дітей поповнюють ряди сумної статистики стаючи, після випуску з інтернату, безхатьком, злочинцем, безробітним, алкоголіком або наркоманом. Кожен 7-ий намагається здійснити самогубство, лише 1% сиріт здатний вступити до ВНЗ і вибрати правильний життєвий шлях.

        Рішеня

        Найкращий варіант для такої дитини – це мати дорослого друга – НАСТАВНИКА.

        Наставник – це доросла людина, яка готова підтримувати дитину з інтернату, розвивати в неї навички самостійного життя, ділитися власним досвідом і підтримувати дружні стосунки.  Дитина, яка має Наставника, стає більш самостійною і впевненішою. Вона відчуває, що є людина, якій вона не байдужа. Успішність у навчанні покращується, дитина вчиться налагоджувати контакти з людьми, ставити перед собою життєві цілі. В неї формуються культурні, моральні та духовні цінності.

        Про проект

        У 2009 році ми почали проект ОДНА НАДІЯ і на сьогоднішній день ми маємо понад 150 успішних історій тільки в Києві. У співпраці з київською службою у справах дітей нами розроблена методологія «Формування навичок самостійного життя у дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування які перебувають в установах інституційного виховання». «Формування навічок самостійного життя дітей-сиріт та дітей, позбавленіх батьківського піклування, Які перебувають у закладах інстітуційного догляд» не знаю чи добре переклала на російську.

        З 2011 ми регулярно проводимо навчання нашої методології всіх, хто хоче і може розвивати ідею особистого наставництва в своєму місті або країні. У різних містах України, в Білорусії, в Киргизстані, в Молдавії успішно працюють подібні проекти.

        На даний час ми займаємось активним пошуком громадських і благодійних організацій, які працюють в сфері сирітства. Підготувавши більше, ніж тисячу Наставників для дітей-сиріт по всій Україні, і ґрунтуючись на 7 річному досвіді, ми готові передати нашу напрацьовану методологію та ресурси. Спеціалісти проекту можуть провести навчання в будь якому куточку України.

        Зараз вже прийнятий Закон України про те, що Наставництво є офіційною формою допомоги дітям. Тепер ми хочемо привернути громадськість до вирішення проблем дітей, що знаходяться в інтернатних закладах.

        Ми хочемо, щоб кожна дитина-сирота мала свого Наставника!

        Наші ресурси:

        Офіційний сайт проекту наставництва www.onehope.com.ua

        Офіційна сторінка в фейсбук – www.facebook.com/nastavnichestvo – Ви можете підписатися і бути в курсі всіх новин про наставництво в Україні.

        Сайт з відео-школою –  www.nastavnik.org.ua  – відео семінари, записи з конференцій з наставництва та сирітства.

        Інші дописи автора

        • Немає пов’язаних публікацій.

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора