Через покаяння до Вічності

Інші дописи автора

        Через покаяння до Вічності

        Продзвеніли великодні дзвони. Всі повернулися до щоденних справ і клопіткого життя. Як і завжди кожна господиня прибирає, миє, пере, готує їжу. Кожен господар дбає за чистоту подвір’я, поля, транспортного засобу. Чистота і порядок мусять бути, бо саме вони свідчать наскільки господиня є господинею, а господар господарем.

        У час Великого посту на парафіяльному сайті було в середньому 300 відвідувачів. Було страшенно цікаво якою ж інформацією цікавляться шукачі. Проаналізувавши запити виявилось, що всі у пошуковому полі вводили слово СПОВІДЬ. Це і відчувалось під час посту – велика кількість сповідників. Однак після Великодня кількість відвідувачів сайту в середньому становить 50, а це в шість разів менше ніж у піст.

        День за днем кожен з нас наближаться до дня народження у небі, де на нас чекає Христос. Під час Хрещення нас оповивали в білу крижму, яка символізує чистоту душі. В Одкровенні читаємо такі слова: «І не ввійде до нього ніщо нечисте…» Чи достатньо раз в рік очищати душу християнину? Чи добра господиня, добрий господар наводить лад у господарці тільки один раз в рік? Уявімо, скільки бруду назбирається за цілий рік у нашому будинку, якщо ми не будемо прибирати. Ми у цьому хаосі не зможемо знайти потрібних нам речей. Ми не зможемо запросити в гості друзів, бо нам буде соромно. Ми не зможемо спостерігати за навколишнім середовищем через вікно, бо воно буде брудне і засноване павутинням. Ми не зможемо безпечно йти через кімнату, бо будемо постійно спотикатися об розкидані речі. Так і в духовному житті ми не зможемо бачити Божих дарів, через наші гріхи. Через наші гріхи ми стаємо сліпими до наших рідних, ближніх. Через гріхи наша душа в’яне мов квітка без води. Через наші гріхи ми не відчуватимемо радості від життя, а тільки нарікатимемо. Через наші гріхи наше життя втрачає зміст. Через наші гріхи наша душа не може любити. Через наші гріхи наша душа перебуває у потійному страсі. Через наші гріхи сам Господь зійшов з Неба, відкупив нас дорогоцінною Кров’ю, відкрив нам Небо, але щоб потрапити до Нього, ми повинні бути вільними від гріхів. Для цього Господь встановив Покаяння. Омиваючись з наших гріхів у Покаянні наша душа стає небом і вмістилещем Духа Святого, бо кожен з нас за словами апостола Павла є храмом Святого Духа. Кожен з нас після покаяння відображає той образ Божий і подобу Божу на яку ми були створенні. Кожне покаяння повертає нас до Життя з Богом. Кожне покаяння є поверненням до райського саду. Не забуваймо про це!

        Пам’ятаймо, що наша вічність починається з моменту зачаття! Сам Господь, за словами псальмопівця, виткав нас в утробі нашої матері для Життя Вічного! Вибираймо вічність! Не біймося! Жиймо з Богом! Дозвольмо Йому бути Господарем нашого життя!

        Двері Божого Милосердя відкриті для кожного з нас!

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Намагаюся бути Божою дитиною)