Святі Тайни – час і місце

Інші дописи автора

        Святі Тайни – час і місце

        Бог установив Святі Тайни для нашого спасіння. А чи важливо знайти відповідний час і місце для молитви й прийняття Святих Тайн? Так, бо людина має емоції, а не тільки душу.

        Місце молитви – це храм – тиша, неяскраве світло, ікони. Місце Сповіді – це сповідальниця, захристія, кімната, каплиця. І невипадково моляться в церкві, приймають Тайну Покаяння у відповідному місці – така атмосфера сприяє відчути зустріч з Христом, спонукає до щирої Сповіді.  Маєш урочисту подію – Вінчання, Хрестини, Урочисте Причастя?

        Буде добре, щоб молитися в храмі й тоді, коли нема багато людей, аби відчути свято і втихомирилась душа. Так, Божественна Літургія дійсна, якщо є антимінс – тканина з частинкою мощей святого, хліб і вино, навіть коли служиться в лісі, у спортзалі; Сповідь дійсна, якщо уділена на вулиці, біля дороги; Тайна Подружжя дійсна без обручок, вінців, обрядів під час співу “Ісає ликуй”, коли уділена в полі, проте варто все-таки дбати за таїнственну атмосферу- красу, тишу, індивідуальність, бо людина має емоції – щоб відчулася неповторна зустріч з Христом.

        Все має свій час і місце – варто дбати за таїнственну атмосферу, яка сприятиме щирій зустрічі з Богом у молитві й Святих Тайнах.

         

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Захоплююсь журналістикою, церковним співом, люблю котів