Лишень дерева не користуються рухом. Динамічна реальність християнина

Інші дописи автора

        Лишень дерева не користуються рухом. Динамічна реальність християнина

        Ліс суголосний з вітром. Динамічний рух дерев уже визначений. Єдиним винятком стає засуха, коли з-за слабкості робиться останній рух серед тисячі таких дерев. Нам було б байдуже, якщо живе середовище не було б союзником людині у пізнанні всесвіту.

        Людська особистість завжди має справу з динамічним пізнанням. Саме тому перед нами лежить обов’язок пізнати любов Христа, її ширину, довжину, висоту і глибину (пор. Еф. 3,18). Ці терміни застосовувалися філософами, щоб означити цілий світ у його сукупності. А тому апостол Павло намагається показати вагому роль Христа в оновленні світу, який відкуплений від гріха. Пізнання присутності Бога у світі є вагомим завданням для особи, яка у соціумі, серед розваг, пошуків та розчарувань відчуває бажання вічності.

        Це бажання розпочинається із прийняття Божого плану та рішучого руху у напрямку вибраних пріоритетів й цінностей. Деколи може видаватися, що така ціль є недоречною серед різних обставин. Цікаво це ілюструє кінематограф. У одному фільмі йшлося про розмову між чоловіком, що зумів трансформувати минуле, яке не дозволяло сильно пишатися, та дівчиною, яка в силу певних обставин стала повією. У приязному діалозі дівчина сказала, що не може поступати інакше та живе в іншому світі, ніж чоловік. Натомість він впевнено сказав: «Зміни свій світ!» Ця фраза спонукає переглянути правильність вибраних розмов, вчинків та постав до іншої особи. Можливо саме ми творимо такий світ.

        Утвердження християнських засад з усвідомленням про Божу підтримку дозволяють створити простір благодаті та впевненої радості. Тут виникає питання рішучості, а водночас – рушія наших вчинків. У цьому допомагає універсальність християнських цінностей та першість Бога, який не втомлюється постійно зсилати необхідну ласку. Від нас вимагається тільки одне – з вдячністю її прийняти та вміло використати у своєму житті.

        Світлина: dispatches

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Шукаю сліди Бога у Божому світі