Мої РІЗДВЯНІ інтонації – ТАКА СВЯТА, ТАКА ТИХА НІЧ

Інші дописи автора

        Мої РІЗДВЯНІ інтонації – ТАКА СВЯТА, ТАКА ТИХА НІЧ
        П’ятий рік поспіль верхівку нашої новорічної ялинки прикрашає велика золота іграшка. На товстенький знак питання в очах гостей-естетів святкового дизайну лише загадково посміхалася. Егоїстично мовчала, трепетно заховавши в скрині своєї пам’яті, подалі від скептичних людських насмішок, один з найсвітліших спогадів. Хоча тоді обіцяла Йому, що буду розповідати про це всім.

        Подорож у часі на 2000 років назад. День за днем, Він, взявши за руку, як гостинний Господар, супроводжував мене по найпам’ятніших місцях свого земного життя – Вифлеєм, Назарет, Йордан, Кана, Капернаум, Єрихон, Ізраїльська пустеля, Тавор, Галілейське озеро, Єрусалим, Голгофа…7 днів, крок за кроком, як колись створював світ, тепер змінював мій, відкривав свої таємниці.

        А ночі були Вифлеємські. Місто, де колядують люди з усього світу впродовж цілого року різними мовами, прихистило і нас.

        Це була остання Вифлеємська ніч. Абсолютно безсонна. Я стояла біля вікна готельного номера і на безхмарному небі, всіяному зорями, шукала ту одну. Ніяк не могла повірити, що все відбувається зі мною, що за пару кілометрів колись давно «…Слово стало тілом, і оселилося між нами…». Марія так довірливо дала мені на руки своє Дитя, без жодної впевненості, що не скривджу.

        – За що такі безцінні подарунки?? Хіба я достойна???!
        – Достойний КОЖЕН, хто шукає. Я завжди побіжу на зустріч до тих, хто зробить перший крок!!! ЗАВЖДИ!
        – Але чому???
        – “БО Я ТАК СИЛЬНО ПОЛЮБИВ СВІТ! І НЕМАЄ БІЛЬШОЇ ЛЮБОВІ”!!!

        Від неймовірного зворушення по моїх щоках текли йорданською рікою сльози, змиваючи брудні сумніви з душі. Тоді я ще не усвідомлювала – в цю мить Незбагненний Бог народжувався набагато ближче – в убогих яслах мого серця….

        Світало. Небокрай золотився ніжним мереживом, декоруючи мій 30-й день народження. До Львова я везла вифлеємську новорічну іграшку кольору золота найвищої проби-несподіваний подарунок нашого ізраїльського гіда. Символ, незабутній спогад про те світло ВІРИ, що спалахнуло і освітило мою Різдвяну Вифлеємську ніч…

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Просто вірю...